Foto’s: Protesterende boeren zorgen voor lange files

Rogat – Op dit moment begint op het Malieveld in Den Haag de protestbijeenkomst van boeren tegen de negatieve verhalen en berichten die het land worden ingeslingerd door politici, instanties en ook media. Meerdere sprekers laten van zich horen ten aanschouwe van tienduizenden boeren. Op het Malieveld staan tegen de driehonderd tractoren, burgemeester Krikke van Den Haag had er 75 toegestaan.

Honderden trekkers uit Drenthe, de Kop van Overijssel, Friesland, Groningen en zelfs Texel zijn in vannacht vanuit Rogat vertrokken naar Den Haag. Vanuit allerlei hoeken van de provincies kwamen nieuwe lichtingen trekkers die zich verzamelden bij Rogat om daar vervolgens om twee uur massaal te vertrekken in één grote colonne naar Den Haag.
Later voegde een colonne uit Flevoland van zo’n 200 trekkers zich daarbij. In Steenwijkerwold kwamen zo’n 160 trekkers samen uit diverse dorpskernen en een groot deel vanuit Heerenveen. De boeren hebben inmiddels voor tientallen kilometers aan files op de Nederlandse snelwegen richting Den haag gezorgd. Ondanks het verbod om de snelweg op te gaan, gebeurde dat toch massaal.

Negatief beeld

De betogers zijn boos omdat de politiek en de media volgens hen een negatief beeld over boeren verspreiden. Verder eisen ze een duidelijker landbouwbeleid voor de langere termijn. Vanmiddag staat een protestactie op het Malieveld gepland, maar daar kunnen bij lange na niet alle trekkers terecht. De gemeente heeft gezegd 75 tractoren door te laten tot het Malieveld. De rest moet elders worden geparkeerd, waarna de boeren via pendelbussen naar het Malieveld worden vervoerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen