Fotoserie: Nieuwe Platte Dakkie in Koekange geopend

Koekange – Het kinderclubwerk in Koekange heeft een nieuw onderkomen. Het oude aan dorpshuis De Schakel vastgeplakte onderkomen, al veelvuldig gerenoveerd, maakte nu echt plaats voor een geheel nieuw pand. Zaterdagmiddag werd het officieel geopend door burgemeester Roger de Groot, die met een spuitbus graffiti aan de slag mocht.

Het kinderclubwerk, dat al meer dan veertig jaar onder supervisie staat van Jenny Mulder, leeft als geen ander. ‘We hebben 97 kinderen en 29 vrijwilligers’, vertelt Jenny Mulder trots. Ze steekt haar blijdschap niet onder stoelen of banken, want het was de laatste periode wel wat behelpen in het verouderde onderkomen. ‘We zijn er dag en nacht mee bezig geweest, samen met mijn man en een boel andere vrijwilligers. Schilderen, schuren en schoonmaken, iedereen staat voor ons klaar’, glundert Mulder.

Kookclub

Er is bijna elke dag wat te doen in het Platte Dakkie, van bakken tot koken, tot timmeren, figuurzagen en techniek. ‘Ik doe zelf nog creatief met verf, de kookclub en creatief allerlei.’ Esther Steenbergen is samen met Jenny Mulder voorzitter van het kinderclubwerk, maar zij houdt zich vooral met bestuurlijke zaken bezig. ‘Subsidie aanvragen bijvoorbeeld. Ik heb wel clubjes geleid en mijn kinderen hebben er ook aan meegedaan, maar we doen het met twee andere dames vooral samen in het bestuur. Ik heb hier zelf nog les gehad van Jenny, heel bijzonder’, lacht Esther.

Er werd tevens stilgestaan bij het 50-jarig bestaan van het dorpshuis, er waren tal van belangstellenden, onder andere van andere dorpshuizen in De Wolden. Dat jubileum werd echter al in juni gevoerd. Wel werd een boekje gepresenteerd van de hand van Aaltienus Buiter, over de historie van het dorpshuis.

 

Reacties