Wolderwijs stelt nieuwe koersdoelen

Zuidwolde – De stichting Wolderwijs en stichting Kindcentra Wolderwijs zijn klaar voor de komende vier jaar. Vrijdag werd tijdens de jaarlijkse Wolderwijsdag, dit keer bij IKC Het Groene Hart in Zuidwolde, de aftrap gegeven van Koersplan Wolderwijs 2019-2023. De uitdaging is om in te spelen op de maatschappelijke veranderingen, daarom ook is het Koersplan een flexibel en richtinggevend document. Wat de directie betreft ontstaat een Wolderwijs Leergemeenschap.

De Wolderwijsdag werd onder andere ingevuld door Melvin Redeker, een avonturier die op gewaagde expedities gaat en de medewerkers van Wolderwijs inspireerde om anders naar de wereld te kijken. Daarbij ging het om succesvol samenwerken, het leveren van topprestaties, het creëren van vertrouwen, leiderschap en het omgaan met verandering en tegenslag. ’s Middags was er veel plezier tijdens de HAKA-workshop en de aansluitende Pubquiz.

Wolderwijscafés

Wolderwijsbestuurder Martijn Mulder was de dag begonnen met een presentatie over het Koersplan. Dat plan kwam mede tot stand aan de hand van  een aantal gehouden Wolderwijscafés. Het motto van Wolderwijs luidt ‘Wolderwijs ontwikkelt…’. Dat betekent niet alleen dat de medewerkers de kinderen verder helpen bij hun ontwikkeling, maar ook dat zij werken aan hun eigen ontwikkeling. Ieder jaar volgen zij met hun eigen team scholing en kunnen zij gebruik maken van het nascholingsaanbod via de Wolderwijsacademie. Jaarlijks is er een Wolderwijsdag voor alle medewerkers gewijd aan één thema. Dit jaar was dat thema ‘verbinding’, één van de kernwaarden van Wolderwijs, evenals ambitie, kwaliteit en ontwikkelingsgericht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen