Actie IKC ’t Oelebröd levert duizend euro op

Vele prijzen dankzij sponsors.
Vele prijzen dankzij sponsors.
Foto: Eigen foto

Ruinen – IKC ’t Oelebröd vierde donderdag een groot feest voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar en hun familie en bekenden. Er waren leuke spelletjes, er werden mooie zelfgemaakte spullen verkocht en er was een loterij met prijzen, die geleverd zijn door ondernemers uit Ruinen. Er werd ook eten en drinken verkocht.

Spelletjes genoeg voor de jeugd.

De opbrengst van dit feest, duizend euro, gaat voor een groot deel naar de Bas van Goor Foundation. Deze stichting zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verhogen. Sporten is goed voor iedereen, maar als je diabetes hebt, geeft dit beperkingen, terwijl sporten juist een positieve invloed kan hebben op de bloedwaardes en het medicijngebruik.

Ambassadeur

In het hele IKC wordt aandacht besteed aan diabetes. Er komt een ambassadeur die alle groepen in het onderwijs en de peutergroep van ’t Oelebröd bezoekt met uitleg. Alle kinderen van het onderwijs en de opvang maken bovendien een mooi (of lekker) werkstuk om te verkopen. Directeur Martijn Plas is blij met de actie. ‘We vinden het heel belangrijk dat kinderen veel bewegen. Dat is goed voor de gezondheid nu, maar ook voor het verdere leven van de kinderen. Daarom stimuleren we sport voor alle kinderen op ons kindcentrum van 0-13 jaar.’

Naast de Bas van Goor foundation wordt een deel van het geld besteed aan speelmateriaal voor op het plein. Hiermee worden zowel kinderen in het onderwijs als bij de naschoolse opvang gestimuleerd om lekker te bewegen. Een ander deel van de opbrengst gaat naar speelmateriaal voor op het schoolplein. Hiermee worden zowel kinderen in het onderwijs als bij de naschoolse opvang gestimuleerd om lekker te bewegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen