Ander soort grind langs afdaling fietsparcours VAM-berg

VAM-berg gaat even dicht.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Wijster – Langs de afdaling van het fietsparcours op de VAM-berg in Wijster wordt in de week van 23 september een ander soort grind aangebracht. De bovenste laag van de huidige stenen wordt verwijderd en vervangen door een kleinere soort. Gedeputeerde Henk Brink: “We denken met deze kleinere soort grind de veiligheid te vergroten en gaan de komende maanden monitoren hoe het gaat. Voorwaarde is dat deze soort grind ook zorgt voor voldoende afwatering op de afdaling en dat het niet uitspoelt naar beneden of op het fietsparcours terecht komt. Mocht uit de monitoring blijken dat het grind voldoet, dan passen we dit eventueel volgend voorjaar ook toe langs de klimroutes”.
De provincie heeft samen met aannemer Avitec een proef gedaan met drie verschillende soorten grind als mogelijke vervanger voor de toplaag van de huidige stenen. De kleinere soort is daar als best mogelijke oplossing uitgekomen.
Het fietsparcours op de VAM-berg is vanwege werkzaamheden afgesloten voor fietsers op donderdag 19 en vrijdag 20 september en van 23 tot en met 27 september.

Reacties