Lex Huiskamp wint fotowedstrijd Meule Wassens

Zuidwolde – Stichting De Meule van Wassens schreef in juni een fotowedstrijd uit, een actie met als doel nog meer betrokkenheid te krijgen voor de molen die momenteel gerestaureerd wordt. Zaterdag 14 september werden tijdens Open Monumentendag de winnaars bekend gemaakt. Lex Huiskamp werd winnaar.

Voor de wedstrijd stond de speciale boodschappentas die Jumbo Termeulen in Zuidwolde begin dit jaar introduceerde centraal. De opbrengst van de tas, het hele jaar in de winkel verkrijgbaar, gaat naar de stichting. Bijna 50 inzenders deden mee en stuurden een foto in van de shopper op een verrassende plek of originele manier in beeld gebracht. De jury onder leiding van fotograaf Ferdinand Bennink koos vier prijswinnaars. De uitslag werd zaterdagmorgen onder grote belangstelling in de molen bekend gemaakt.

Meelzolder

De ingelijste winnende foto’s kwamen één voor één via het luik van de meelzolder naar beneden zakken om aan de winnaars te worden overhandigd, samen met de prijs die ze wonnen. De winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs kregen resp. 1 minuut gratis winkelen bij Jumbo Termeulen, uitvergrotingen van twee foto’s naar keuze bij Compleet in Beeld en een goed gevulde boodschappentas van Jumbo Termeulen. De gelukkigen waren: 1e prijs: Lex Huiskamp, 2e prijs: Lyda Klaassen, 3e prijs voor twee inzenders: Tiny Post en Jennie Dekker. Alle inzenders kunnen de uitvergrote foto vanaf 1 oktober ophalen in de winkel van Compleet in Beeld.

Reacties