Uniek wielerevenement De Wijk

Foto: BobMical Foter CC BY

De Wijk heeft zaterdagavond 30 mei een uniek wielerevenement: “Ladies Night”!

Getalenteerde jonge vrouwen

De 56e wielerronde in het prachtige Reestdorp staat dit jaar volledig in het teken van het vrouwenwielrennen. De Nederlandse vrouwen behoren tot de absolute wereldtop. Vorig jaar heeft de organisatie van “De Wiek op Wiel’n” gekozen voor een andere opzet: voor het eerst in de avonduren en voor het eerst met dames aan de start.

9059912977_dcaab1c13a_c

Internationaal

Vanwege het succes en vanwege de nationale- en ook internationale belangstelling hebben de bestuursleden besloten om ook dit jaar de elite-dames de hoofdwedstrijd te laten zijn, met noordelijke publiekstrekkers als Marijn de Vries en Daniëlle Bekkering. Vóór de Elite rijden er Nieuwelingen- en Junioren dames, met – onder meer – noordelijke favoriet en meervoudig Nederlands jeugdkampioen Fleur Nagengast, maar ook plaatselijke topper Ilse Kreeft!

Premiesprints

Informatie over prijzengelden en over de aantrekkelijke premiesprints is te vinden op de website van de wielleronde De Wijk. In ieder geval is correcte registratie van de snelheden gegarandeerd: deze flitsagent meet de snelheid voor de flitspremie die de dames kunnen verdienen en: de hoogst gemeten finishsnelheid krijgt de snelheid in euro’s uitbetaald!

IMG_0894

Entertainment

Naast het professionele wielergeweld zal er op het naastgelegen “Holwortelplein” vanaf ongeveer 17.00 uur door SportDorp De Wijk een aantal demonstraties worden georganiseerd voor de jeugd. Met tussendoor de grote finale van de schoolcompetitie dikkebanden-race.

Ronde-Boy

Geen “Ronde-Miss” in De Wijk, maar speciaal voor deze Ladies Night een zorgvuldig geselecteerde wielerhunk als “Ronde Boy”.

IMG_0898 (1)

Wanneer

De eerste wedstrijdstart staat gepland om 17.45 uur en naar verwachting zal de huldiging van de dames-elite tegen 21.45 uur zijn. Het hele spektakel speelt zich af midden in het dorp De Wijk, rondom de karakteristieke “Wieker Meule”.

Ron Cogswell  Foter  CC BY

Muziek

Na afloop zal in het gezellige horeca-dorp voor de Molen nog een hapje en een drankje zijn en zal het feestje muzikaal worden opgeluisterd door “Tap a Tune”. Gezelligheid en topsport, hand in hand. Toegang tot het evenement is dankzij de vele sponsoren gratis.

10339261_734248466654397_5873042002156387737_o

Reacties