Fanfare Sempre Sereno opgeheven

Sempre Sereno samen met De Bergklanken in de optocht.
Sempre Sereno samen met De Bergklanken in de optocht.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Het doek is gevallen voor de fanfare van muziekvereniging Sempre Sereno uit Ruinerwold. Er resteerden nog maar twaalf leden, waarvan het grootste deel zich nu heeft aangesloten bij de collega’s van christelijke muziekvereniging De Bergklanken. Sempre Sereno houdt wel een stevige malletband van 25 leden over.

Het oude bestuur zag in dit jubileumjaar – de vereniging bestaat 95 jaar – geen andere uitweg. Ger Brand, de net is aangetreden als preses, nadat hij dat jaren geleden ook al eens was, geeft aan dat twaalf leden voor een fanfare veel te weinig is om door te gaan. ‘We zitten al bijna twee jaar in dit traject met de grote vraag hoe de toekomst er uit ziet. We hebben contact met andere verenigingen gehad en daar de beste oplossing uit gekozen. De resterende fanfareleden worden echt lid van de Bergklanken’, legt Brand uit. Van een fusie is geen sprake, al is daar in het verleden al wel eens over gesproken, ook buiten Ruinerwold. ‘We hebben contact met de Bergklanken gezocht, we deden natuurlijk al wat samen. Dan is het makkelijker overstappen.’

Grote speler

Voorzitter Brand ziet wel degelijk nog wel toekomst voor de malletband. Met 25 leden is Sempre Sereno wat dat betreft juist best weer een grote speler. ‘De vraag is alleen of je alleen kunt blijven bestaan, want er vallen wel wat subsidies weg. Dat gaan we het komende jaar wel bekijken, we hebben al contact met de gemeente gehad. We zouden ons later altijd nog bij een andere vereniging aan kunnen sluiten’ Bergklanken heeft overigens geen malletband, alleen een orkest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen