Smikkelen en Bikkelen blijft populair

Elf horecabedrijven doen mee.
Elf horecabedrijven doen mee.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Het is drie jaar geleden dat er een Smikkelen en Bikkelen fietstocht vanuit Zuidwolde kon worden gemaakt, vrijdag, zaterdag en zondag is het weer zover. Liefst elf horecabedrijven zorgen ervoor dat de deelnemers iets te eten en te drinken krijgen op de route van ongeveer 40 kilometer.

Het evenement Smikkelen en Bikkelen wordt om de drie jaar georganiseerd en de belangstelling van bedrijven om deel te nemen, is altijd prima. Dit jaar gaat het om zaal Den Kaat, de Zuudwoldiger Huuskamer, croissanterie Petit Mangerie, hotel-restaurant Ter Linde, café De Falieberg, café-restaurant De Zuiderhof, cafetaria-eethuis Het Busstation, plattelandsrestaurant Op de Deel, café-cafetaria Het Barregie in Alteveer, restaurant Poortman in Bloemberg en de sporthalkantine. Die laatste locatie is de startplaats waar ook de kaarten voor slechts 25 euro kunnen worden gekocht.

Sporthalkantine

Voor deelnemers is het de bedoeling om de route op één dag te fietsen, of met de scootmobiel, eventueel met de auto mag ook. De keuze is uit vrijdag, zaterdag of zondag met start steeds tussen 9.30 en 11.00 uur bij de sporthalkantine.  De route gaat vanuit Zuidwolde richting Alteveer, waar Het Barregie te vinden is, en daarna via Ter Linde naar Bloemberg en weer terug. Het zijn in feite enkele lussen die gefietst worden, zo wordt voorkomen dat er binnen een paar kilometer vijf bedrijven bezocht moeten worden.

Volg Smikkelen en Bikkelen op facebook, deelname kost 25 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen één euro per levensjaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen