Samengestelde menwedstrijden in Zuidwolde

Foto: Anneke Hooijer (aNNajé)

De schilderachtige buurtschap Steenbergen is zaterdag en zondag 30 en 31 mei weer het decor van de samengestelde menwedstrijd Zuidwolde. Van 9 tot 5 uur kunnen de menners hier strijden om deelname aan de Nationale Kampioenschappen in Haaksbergen. Pony’s en paarden, enkel-, dubbel-, vierspannen, een enorm groot aantal menners uit heel Nederland komt naar Steenbergen om te laten zien wat ze in huis hebben.

mennen4

 

Meer dan tachtig combinaties rijden zaterdag de dressuur- en vaardigheidsproeven. Bij de dressuur beoordeelt een jury de prestaties van paarden en menners, bij de vaardigheid moeten de menners alles op alles zetten om een parcours van pionnen waar balletjes op liggen zo snel mogelijk te rijden en daarbij zo min mogelijk balletjes van de pionnen te laten vallen. Een goede samenwerking van paard(en) en menner is hierbij onontbeerlijk.

mennen2

Het meest specatulaire onderdeel, het weg- en hindernisparcours, wordt zondag verreden. Dankzij de medewerking van de landeigenaren die hun landerijen ter beschikking stelden, konden er tussen de klassieke Drentse boerderijen, te midden van de oude eiken weer zes, deels natuurlijke, hindernissen worden gebouwd die met de aanspanning zo snel mogelijk foutloos doorlopen moeten worden.

mennen1Elke hindernis heeft zijn eigen specifieke moeilijkheidsgraad en uiteraard is er ook weer een waterhindernis in het parcours opgenomen, elk jaar weer de favoriet bij de toeschouwers vanwege de spectaculaire plaatjes die dit oplevert.

Toegang gratis, locatie: Steenbergen

Tekst: MJ Jonkers

Foto’s: Anneke Hooijer (aNNajé)

mennen3

 

Reacties