Hilda Mulder beoogd wethouder De Wolden

Hilda Mulder
Hilda Mulder
Foto: VVD

De Wijk – De 41-jarige Hilda Mulder uit Wijkbrug, het buurtschap tussen de Wijk en Koekange, wordt door de VVD in De Wolden naar voren geschoven als beoogd wethouder. Dat is vanavond bekendgemaakt. Mulder was al eerder acht jaar raadslid in De Wolden, maar kon dat niet meer combineren met haar fulltime job en haar drukke gezin. Ze werkt bij het Recreatieschap Drenthe en wordt in de raadsvergadering van donderdag 26 september voorgedragen voor benoeming.

Hilda Mulder was een van de vele kandidaten die zich wel herkenden in de profielschets. Volgen voorzitter Frits Timmerman waren er nogal wat  kandidaten van buiten de gemeente, ook personen die elders al wethouder waren geweest. ‘Het eerste gesprek met Hilda verliep direct al prima en uiteindelijk kwam ze er voor ons uit als de beste kandidaat.’ Mulder moet de opvolgster worden van Mirjam Pauwels, die in juli naar de gemeente Assen vertrok als wethouder en woensdagmiddag nog afscheid nam in Zuidwolde.

Volgens Timmerman is het een voordeel dat Hilda Mulder via haar werk voor het recreatieschap veel gemeenten in Drenthe kent, dat ze veel contacten heeft en vooral ook past in de cultuur van De Wolden. ‘Het is hier een bestuursvriendelijke club, daar past zij wel in. We hopen dat ze de steun van de gemeenteraad krijgt.’

Ambitie

Mulder zelf is blij dat ze het vertrouwen van het bestuur en de fractie krijgt. ‘Ik was eerst benieuwd of er vanuit de fractie ambitie was om wethouder te worden, toen ik hoorde dat het ook iemand van buiten De Wolden zou kunnen worden. Daar werd ik door getriggerd en ik heb toen serieus overwogen om te solliciteren.’ Aldus geschiedde. ‘Ik wist natuurlijk niet hoe mijn concurrentiepositie was. Ik heb bij het Recreatieschap hartstikke leuk werk, maar het is ook leuk om de politiek vanuit het dagelijks bestuur mee te maken.’

De fractie in De Wolden had wel een voorkeur voor iemand van nabij, maar door de bestuurlijke organisatie van de VVD in deze regio – De Wolden is samengegaan met Hoogeveen en Midden-Drenthe – werden ook kandidaten uit die gemeenten nadrukkelijk gevraagd te solliciteren. Hilda Mulder was voor het Recreatieschap Drenthe druk bezig met het project Vitale Vakantieparken, wat nog lang niet afgerond is. Recreatie zit niet in haar toekomstige portefeuille, wel onder andere verkeer en vervoer, groen en jeugdzorg. ‘Die portefeuille ligt me wel goed’, weet ze al wel zeker. Ze is blij dat ze na 2018 even afstand van de lokale politiek heeft genomen. ‘Dat was even een adempauze. Het was allemaal erg druk met het werk, waarvoor ik ook vaak ’s avonds weg was, en het raadswerk. Daar moet je veel voor lezen.’ Mulder is er in ieder geval klaar voor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen