Wolderwijs verhuist naar oude politiebureau

D esleutels zijn voor Wolderwijs.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – De stichting Wolderwijs verhuist van Ruinerwold naar Zuidwolde. Niet alleen moet het huidige kantoor aan Dijkhuizen plaatsmaken voor een appartementencomplex, ook kampt Wolderwijs al langer met ruimtegebrek. Het voormalige politiebureau aan de Schoolstraat 1 in Zuidwolde wordt per 1 december het nieuwe hoofdkwartier van de openbaar onderwijsorganisatie.

De handtekeningen werden donderdagmorgen gezet achter de balie van het nieuwe kantoor. In het pand werden ook al meteen de eerste werkzaamheden verricht om ervoor te zorgen dat Wolderwijs op tijd kan verhuizen. Het pand is eigendom van de gemeente, zit ook naast het gemeentehuis en is in dezelfde stijl gebouwd. Omdat het de functie van politiebureau had, moet er wel een en ander aangepast worden. ‘Wij willen zo transparant mogelijk zijn, dat betekent dat we hier en daar ramen in de deuren willen en wat muren weghalen’, licht directeur-bestuurder Martijn Mulder van Wolderwijs toe.

Wethouder Gerrie Hempen-Prent is blij met de nieuwe huurder. ‘Het gebouw werd af en toe nog wel door de politie gebruikt voor training of onderzoek, maar een jaar geleden werd het aan de gemeente aangeboden.’

Reacties