Leerlingen ’t Oelebröd spelen in gezonde videoclip

Fitgaaf in Ruinen.
Foto: Eigen

Ruinen – Vlak voor de start van de zomervakantie kregen de kinderen van vier klassen van IKC ’t Oelebröd in Ruinen, de kans om een rol in de videoclip te spelen van oud-leerling Sharon Uitendaal (21).  Zij schoot hier de clip van haar zelfgeschreven nummer over gezond leven. Samen met producer/filmmaker Michel Wijninga, maakte zij een eigentijds nummer die de jeugd aanspreekt.  De opzet van het nummer is om kinderen te laten genieten van muziek. Daarbij wordt er spelenderwijs een les over gezond leven bijgebracht.

De clip en het nummer zullen gebruikt worden als promotie materiaal voor de Groningse start-up ‘FitGaaf’. FitGaaf organiseert gezonde basisschool projecten. Ze maken gezond eten en drinken voor kinderen leuk en toegankelijk. Hierbij gebruiken ze een kalender waarin zes gezonde thema’s naar voren komen. Deze zes thema’s zijn ook in het nummer verwerkt.

Draaidag

De draaidag zelf, was een chaotisch feest. De kinderen uit de groepen ½ kregen de kans om een kleine individuele rol te mogen spelen. Dit was in het begin wat spannend, maar langzaam maar zeker kwamen de filmsterren naar boven. De groepen zes en zeven werden ingezet tijdens de dans in het refrein. In dit geheel had Sharon als zangeres een leidende rol. Na een zes uur durende draaidag, was het aan Michel om hier een mooi geheel van te maken. De clip van de FitGaaf song is te bewonderen op de website van FitGaaf en YouTube, vanaf de release datum van 4 september.

De clip is te vinden op http://www.fitgaaf.nl/song .

 

 

Reacties