Koninklijke erepenning voor ZKC’19

Foto: Oranje

Zuidwolde – De Zuidwoldiger Korfbalclub 1919, kortweg ZKC’19, heeft vanavond de Koninklijke Erepenning ontvangen uit handen van commissaris van de Koning in Drenthe Jetta Klijnsma. Tijdens de feestavond vanwege het 100-jarige bestaan eerde Klijnsma de korfbalclub voor haar bijzondere verdiensten. Eerder vandaag vonden al tal van activiteiten en een receptie plaats.

De vereniging werd in 1919 opgericht onder de naam k.v. Zuidwolde. De aansprekende club acteerde sportief al snel in de subtop van Noord-Nederland. De naam k.v. Zuidwolde werd gewijzigd in ZKC’19 (Zuidwoldiger Korfbal Club 1919).
ZKC’19 is een bekend en veelvuldig geprezen vereniging. Zij bekleedt een belangrijke functie in het dorp door naast sport ook toneel te spelen, muziek te maken, kampeerweekenden te organiseren en talloze vergelijkbare activiteiten plaats te laten vinden.

Landenteams

De vereniging is een aansprekende club. De term ‘In Zuidwolde gebeuren dingen’ leeft bij deze club. Diverse landenteams weten daarom ZKC’19 te vinden. Zij komen regelmatig bij ZKC’19 langs om een oefenwedstrijd te spelen. Voor de lokale bevolking is ZKC ’19 een begrip. ZKC’19 bekleedt een belangrijke functie in het dorp, staat midden in de samenleving en wordt door veel mensen gewaardeerd.
De Koninklijke Erepenning wordt als symbool van waardering door de Koning verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen met bijzondere verdiensten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen