Oudste zanger Sip de Jong overleden

Sip de Jong overleden.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De Wijk – Op 94-jarige leeftijd is dinsdagavond Sip de Jong uit de Wijk overleden. De krasse zanger werd in 2013 bekend als finalist van het Ouderensongfestival, waar hij mocht optreden in het Koninklijke theater Carré in Amsterdam. Hij won niet. Dat hij ambities had, bleek vorig jaar toen Sip meedeed aan The Voice Senior. Volgens jurylid Marco Borsato was hij de oudste deelnemer ter wereld aan dit programma.

In 2013 stelde de Wieker de finale van het Ouderen Songfestival veilig in de voorronde in Lelystad. Hij zong onberispelijk The lady is a Tramp van Frank Sinatra, een van zijn grote voorbeelden. De Jong zong vroeger zelf ook al in een groep en speelde zelf mondorgel. Meer dan dertig jaar woonde en werkte hij in de Verenigde Staten, maar vanuit Californië lonkte zijn vaderland toch weer.

Hij trad nog regelmatig op tot hij tachtig jaar was, daarna werd het wat minder. Het Ouderen Songfestival gaf zijn carrière even boost en bracht hem terug in de spotlights. De uitvaart van Sip de Jong vindt in besloten kring plaats.

Reacties