Abt trapt groot verzet tegen pest-kanker

Abt Arnoldus
Abt Arnoldus
Foto: Eigen foto

Ruinen – Abt Arnoldus van de Abdij van Ruinen Dickninge stapt zaterdag 31 augustus op de fiets, om met groot verzet te fietsen van Ruinen naar Deventer. De Abt doet dat omdat hij in verzet wil komen tegen de pest en kanker.

Zelf heeft Abt Arnoldus twee jonge vrienden verloren aan de ziekte de pest, doodsoorzaak nummer 1 in de Middeleeuwen. In deze tijd is de kanker doodsoorzaak nummer 1. De Abt wil graag met deze speciale tocht geld inzamelen voor de stichting Mont Ventoux, met groot verzet tegen kanker.

Daarnaast wil hij als Abt graag iets laten zien van de Abdij Ruinen Dickninge, en hoe groot de invloed van deze Abdij is geweest op Zuidwest-Drenthe en Noord-Overijssel. Daarom begint hij in Ruinen, waar de Maria Abdij heeft gestaan, vandaar via Huize Echten naar Blijdenstein en de Wijk, waar de Maria Abdij naar toe is verhuist. Op elke plek is er ontmoeting met bewoners, is er een verhaal en/of rondleiding en/of wordt er iets uitgebeeld. Het College van B en W van gemeente De Wolden denkt nog na over op welke plek(ken) zij aanwezig kan zijn. Dat geldt ook voor de andere gemeentes waar de Abt langs komt.

Sponsoring

Het is mogelijk om een of meerdere routes mee te fietsen, al of niet gesponsord. Totaal zijn het negen routes, de eerste route start om 10.00 uur in Ruinen bij de Mariakerk, en gaat naar Huize Echten, waar Hendrik Jan Bennink de fietsers ontvangt en vertelt over de familie Echten die zo belangrijk zijn geweest voor het hele gebied en voor de Abdij. Van Echten gaat het dan naar Dickninge – De Wijk IJhorst, waar de Abt zijn eigen persoonlijk verhaal vertelt.

Zo hoopt de Abt uiteindelijk rond 20.00 uur in Deventer te zijn.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te fietsen en de Abt te ondersteunen ( zie routeschema), voor meer informatie over de route, het meefietsen, graag een bericht naar email : [email protected]  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen