Nazomerfeest Soroptimisten aan de Reest

Reestdal.
Foto: TIP de Wijk

De Stapel – Bij Informatiecentrum ’t Ende in De Stapel vindt zondag 8 september de eerste editie van het Nazomerfeest aan de Reest plaats. Een festival waar beleving van kunst in de natuur centraal staat. De opbrengst van deze middag is bestemd voor het project School for Justice van Free a Girl.

Deze zondagmiddag kan rond Bezoekerscentrum ’t Ende genoten worden van muziek in het prachtige Reestdal. De bezoekers wordt een high tea aangeboden en kunnen diverse optredens bijwonen. Zo brengt Phonacus, bestaande uit een pianiste en dwarsfluitiste, muziekstukken ten gehore van diverse bekende componisten passend bij de omgeving. Blaaskwintet Bliss laat door middel van allerlei vrolijke stukken horen hoe zij het Drentse landschap een plaats geven in hun muziek. Verhalenvertelster Marjo Dames neemt de bezoekers mee in een spannend verhaal dat past bij De Reest.

Natuurproducten

Natuurlijk kan er ook rondgesnuffeld worden bij de diverse kunst- en natuurproducten uit de omgeving. Of gewoon genieten van de prachtige omgeving met de heerlijke wereldse hapjes van de dames van de Dedemsvaartse Eettafel. Of even oversteken naar de overkant om nog een concert te beluisteren in de expositieruimte van beeldenatelier Wildschutserve van beeldend kunstenaars Olga de Lange en Bert Denneman. Het Nazomerfeest is van 12.00 uur tot 17.00 uur, de concerten beginnen om 13.00 uur.

De opbrengst van deze middag komt ten goede aan het project School for Justice van Free a Girl, een organisatie die zicht inzet voor het bevrijden van minderjarige meisjes uit de gedwongen prostitutie. Deze meisjes krijgen een juridische opleiding om het wijdverspreide onrecht dat zij aan den lijve hebben ondervonden later effectief te kunnen bestrijden.

Meer informatie en kaarten bestellen kan door een mail te sturen aan [email protected]

Reacties