Fotoserie: Oldtimerdag overleeft voorspelde regendag

Ruinerwold – Met rond de 1.200 deelnemers en meer dan 15.000 bezoekers kon de organisatie ook dit jaar weer tevreden terugkijken op de Oldtimerdag. Een feest voor het hele dorp Ruinerwold, voor de wijde regio en voor alle andere landgenoten met nostalgische gevoelens.

Natuurlijk was het best een beetje spannend en bleven er wat potentiële deelnemers thuis (cabrio’s waren er niet veel), maar de bezoekers hadden zich het advies van bestuurslid Henk Westerbeek in de oren geknoopt: ‘het wordt geen strandweer, dus dan kun je het beste naar de Oldtimerdag komen.’

Temperaturen

Eigenlijk was het fantastisch weer voor zo’n dag, want voorgaande edities met temperaturen van boven de 25 graden, waren vaak afzien. Nu zeker niet, er waren zelfs bezoekers die om elf uur al in een schuimkraag hapten. Veel bezoekers zoeken al snel een plekje op het terras op, met zicht op Dijkhuizen en dus de stoet oldtimers, anderen houden ervan om rond te lopen, zich te buigen over de geopende motorkap van een oudje, een praatje te maken met de trotse eigenaar of foto’s te maken.

Tussenstop

Tegen elf uur hadden zich 859 deelnemers ingeschreven bij de tafels, een half uur later vertrokken 466 auto’s voor hun toerrit door het fraaie buitengebied. De tractoren stonden toen al ongeveer in Ruinen, waar ze een tussenstop maakten en warm onthaald werden door de plaatselijke bevolking én de horeca. Bij café Hees stonden de gehaktballen al klaar.

 

Reacties