Foto’s: Creatie van plastic kunst in IJhorst

IJhorst – ‘Als ik jullie zo bezig zie, word ik heel blij’, kijkt Carolien Adriaansche uit Den Haag om zich heen. De beeldend kunstenaar ziet tevreden dat een vrouwenelftal zich goed raad weet met al dat plastic afval. Carolien staat bekend als de afvaljuf en gaf vrijdag twee workshops, eentje aan de dames, later deze vrijdag aan kinderen.

Plastic afval vormt de basis van haar werk, daarom had ze zelf ook een grote voorraad meegenomen uit de hofstad. De deelneemsters zelf hadden thuis ook het nodige bewaard en lieten met een selectie uit beide voorraden hun creativiteit los daar bij Kroko.

Voor Carolien is het een manier van leven geworden om dit kleurrijke afval – ze sorteert het zelf al op kleur – tot kunst te verheffen. Tijdens Grensloos Kunst Verkennen siert een enorme grote wolk het bos langs de Reest in het verlengde van de Van Wijngaardenstraat in IJhorst, een wolk gemaakt van witte plastic flessen. Vlakbij Kroko dus, waar een selectie van de kunstwerken uit de workshops te zien zal zijn.

De deelnemers aan de workshops kregen vrijdag de vrije hand en dat pakte verrassend uit. Het resultaat is van donderdag 29 augustus tot en met zondag 15 september te zien, elke donderdag tot en net zondag.

Info: www.grenslooskunstverkennen.nl

Lees ook Afvaljuf maakt kunstwerk in landschap

Reacties

Cookieinstellingen