Oldtimerdag zet vrouwen in schijnwerpers

Het bestuur.
Het bestuur.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Is de Oldtimerdag een mannen-aangelegenheid? Is het een mannenwereld waar vrouwen slechts getolereerd worden? Niet wat de Stichting Oldtimerdag Ruinerwold betreft, want vrouwen staan tijdens de Oldtimerdag van zaterdag in de schijnwerpers. Het programmaboekje is voorzien van verhalen met Eline Vedder, Gerrie Hempen, Lydia van der Linde en Ellen Dekker, terwijl de marktmeester Nienke Wagenaar is. Alleen: het bestuur bestaat uit alleen maar kerels, dat is dan wel weer jammer.

Wie is de man die het dundoek fier overeind hield? De dappere Jannes Kuik natuurlijk.

Zaterdag worden meer dan duizend deelnemers verwacht en wordt weer gehoopt op 20.000 bezoekers. Alleen is het even afwachten welke deelnemers en bezoekers zich door de weergoden laten weerhouden van ene bezoek aan Ruinerwold. Eigenaars van open auto’s bijvoorbeeld, maar ook publiek. Toch hebben zich al 1.100 deelnemers gemeld voor de 27ste editie van de Oldtimerdag en zijn ze in het perendorp niet bang voor een beetje regen.

Toilet

De Oldtimerdag biedt een bekend programma, maar wil zich wel steeds verder verbeteren. Zo was er vorig jaar wat kritiek over de geringe mogelijkheden naar een toilet te gaan. Op het weiland wordt nu een groot wc-blok geplaatst. Nieuw dit jaar is daarom ook het digitaal onderzoek via de website om de tevredenheid en de verbeterpunten van de bezoekers en deelnemers te achterhalen. Edwin Weide wil tevens de inspanningen om de bezoekers op de fiets te komen ondersteunen. ‘In 2018 werden meer dan 1000 fietsen geparkeerd. De folder “Op Fietse” is dan ook een succes. Nu zijn de knooppunten ook via de website te downloaden.’

Info: www.oldtimerdagruinerwold.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen