KoeKroelen biedt agrarische kinderfeestjes

Anniek n(l) en Dianne.
Foto: Artizzl Media

Linde – Twee zussen uit Linde zijn ondernemer geworden: Dianne en Anniek van Raalte zijn samen eigenaar van het nieuwe bedrijf KoeKroelen, dat garant staat voor leuke kinderfeestjes. Ze zijn al enige tijd bezig, maar zaterdag 17 augustus is de officiële opening van de nieuwe ruimte in de boerderij van hun ouders en tevens een open huis.

De 19-jarige Dianne en vier jaar jongere Anniek kwamen vorig jaar op het idee om feestjes te organiseren. ‘Ik studeer Agrarisch Ondernemerschap Dier Veehouderij op de Aeres Hogeschool in Dronten en vind het leuk om iets over de boerderij te vertellen. Ik zocht nog naar een nevenactiviteit, heb stage gelopen bij een kaasmakerij maar vroeg me af wat leuk zou zijn. Koe-knuffelen was hip, toen kwam KoeKroelen op mijn pad’, vertelt Dianne. Een naam die blijft hangen en waarvan de url op internet nog vrij was. ‘En kinderfeestjes zijn hartstikke leuk om te organiseren.’

Wijde regio

De eerste maanden zaten ze nog in een tuinhuisje als basis, vanaf zaterdag is dat allemaal anders en een stuk professioneler. ‘We hebben al wel twintig feestjes gehad en de mensen kwamen uit de wijde regio, van Zuidwolde en Dedemsvaart tot Hoogeveen, Ruinen en Balkbrug’, zag Dianne. De reacties waren louter positief. Feestgangers kunnen kiezen uit drie varianten: de boerenzeskamp, boerengolf en een creatief feest. ‘Op elk feestje kunnen de kinderen cake versieren, is er ranja en wordt een rondje over de boerderij gemaakt. Ieder kind krijgt een overall aan. We vertellen over het melken van de koeien, het voeren van de schapen en laten de kalfjes zien’, legt Anniek uit.

De festiviteiten van zaterdag zijn van 12.00 tot 16.00 uur aan de Paardelanden 3 buiten Linde. Er is van alles te doen en aanwezigen kunnen een kinderfeestje ter waarde van 60 euro winnen.

Info: www.koekroelen.nl en Facebook.

Reacties