Young Ruinen ziet het levenslicht

Steijn, Lars en Carlos.
Steijn, Lars en Carlos.
Foto: Artizzl Media

Ruinen – Met Young Ruinen heeft Young De Wolden nu een ‘broertje’ gekregen. Drie jongens, Steijn Klunder, Lars Kleene en Carlos Koeling, hebben op eigen initiatief en met behulp van Welzijn De Wolden zelfs al een eerste activiteit gepland: een Teenageparty op woensdag 21 augustus in Buitencentrum De Poort.

De drie jongeren vinden dat er te weinig voor hun leeftijdscategorie – 12/13 jaar – te doen is in Ruinen dat ook echt leuk is. In Zwembad Ruinen kwamen ze enkele weken geleden in contact met Ruben Drost van Welzijn De Wolden en die zegde direct zijn steun toe aan de jongens.

Lars (l) en Steijn, Carlos ontbreekt op de foto.

Het feest is bedoeld voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar en er wordt vooral veel muziek gedraaid door een nog te charteren deejay. De jongens zorgen in het voortraject voor de nodige publiciteit, via social media en flyers. De woensdag is met opzet gekozen, het is namelijk de dag voor het Ruiner feest. ‘Dat is aan het eind van de zomervakantie en voor het Ruiner feest komt bijna iedereen wel thuis’, weet Lars Kleene.

Bediening

De entree bedraagt vijf euro, waarvoor de feestgangers ook en consumptiemunt ontvangen. De organisatoren staan niet alleen bij de ingang, maar springen later op de avond ook bij in de bediening. De taken worden netjes verdeeld. Mocht het feest een succes worden, dan willen ze nog wel meer activiteiten organiseren. De drie, die na de vakantie allemaal naar Stad en Esch in Meppel naar school gaan, gebruiken in ieder geval de Appgroep van hun oude school ’t Oelebröd om aandacht voor de Teenageparty te vragen. Wie meer wil weten, of zelf ideeën heeft of wil helpen, kan terecht op het Instagram-account Young Ruinen. Het feest begint woensdag 21 augustus om 20.00 uur en duurt tot middernacht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen