Sport- en cultuurkamp in de Wijk

Kamp van 2015.
Kamp van 2015.
Foto: Artizzl Media

De Wijk – Ronald Brouwer (vicevoorzitter gemeenteraad) opent maandag 12 augustus om 13.30 uur het sport- en cultuurkamp 2019. Deze wordt gehouden van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus.

Het kamp wordt gezamenlijk georganiseerd door de sportfunctionarissen van gemeenten De Wolden en Hoogeveen en de jongerenwerkers van Welzijn De Wolden. Een week lang worden gezellige, sportieve en culturele activiteiten georganiseerd voor basisschoolkinderen uit de twee gemeenten. Het kamp plaats in de Wijk. Voorgaande jaren was ook de gemeente Westerveld participant.
Het kamp is bedoeld voor kinderen uit de basisschoolgroepen drie tot en met acht uit De Wolden en Hoogeveen die in de zomervakantie om verschillende redenen niet op vakantie gaan. Denk bijvoorbeeld aan ziekte van familieleden of verminderde financiƫle mogelijkheden. Alle kinderen die na de zomervakantie naar groep drie gaan of voor de zomervakantie nog in groep acht zitten zijn welkom. Dit jaar zijn er 50 kinderen aanwezig.

Slaapruimtes

Van maandag- tot vrijdagmiddag verblijven de kinderen in en rondom de Wijk. In sporthal De Slenken worden slaapruimtes ingericht, waar de kinderen op hun eigen luchtbedden slapen. Overdag zijn er sportclinics en cultuurworkshops, maar ook spelletjes, zwemactiviteiten en een bonte avond. De kinderen worden ingedeeld in groepen met leeftijdsgenoten, die begeleid worden door sportfunctionarissen, jongerenwerkers en vrijwilligers. Tijdens de week is er aandacht voor een gezonde leefstijl, worden kinderen gecoacht op hun gedrag en zijn er professionals die met kinderen kunnen praten als het even niet zo lekker gaat. Voorop staat echter altijd dat het een leuke vakantieweek is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen