Georg Naber verlaat Ruinen

Dominee Georg Naber.
Foto: Artizzl Media

Ruinen – Dominee Georg Naber van de Protestantse gemeente Ruinen heeft het beroep aangenomen van De Brugkerk in Lemelerveld. Dat werd vanmorgen bekend gemaakt tijdens de dienst in de Mariakerk. Naber had drie weken de tijd heeft om na te denken of hij dit beroep aan zou nemen, maar had aan een week genoeg.

Naber preekte ook in de kerk van Blijdenstein bij Ruinerwold, vandaag ging hij nog voor in een openluchtdienst. Georg Naber is in Ruinen niet alleen populair bij de kerkgemeenschap, maar ook bij vele andere inwoners van het dorp en daarbuiten.

Naber kwam in 2010 naar Ruinen en is afkomstig van de Gereformeerde Kerk (PKN) te Sliedrecht, waar hij vanaf 2001 heeft gediend. Voor zijn indiensttreding in Sliedrecht was hij vanaf 1995 zes jaar werkzaam als predikant te Neede (Achterhoek).
Sliedrecht, waar hij vanaf 2001 heeft gediend. Voor zijn indiensttreding in Sliedrecht was hij vanaf 1995 zes jaar werkzaam als predikant te Neede (Achterhoek).
Zijn interesses liggen vooral op het gebied van het pastoraat (gesprekken met mensen), de Vorming en Toerusting (gesprekskringen)  en het voorbereiden in groepsverband van bijzondere Kerkdiensten.
Bij zijn intrede in de gemeente Ruinen (PKN) zei hij in een interview: “Ik hoop een predikant te kunnen zijn voor ALLE inwonersniet alleen voor actieve leden van de kerk”. Dat is hem steeds goed gelukt

Reacties