Fotoserie: Fietstocht vanuit Zuidwolde zeer geslaagd

Zuidwolde De ‘Boerderijenfietstocht, maar dan anders’, die woensdag vanuit Zuidwolde werd verreden, trok weer een grote massa aan deelnemers.  Veel mensen kwamen vroeg om de regen voor te blijven. De organiserende commissie stuurde de fietsers dit keer richting Balkbrug en Dedemsvaart.

Bij de startplaats zagen de mensen achter de tafel van alles langskomen. ‘Je hoort vaak al aan het dialect waar de mensen vandaan komen, het is van Fries tot Achterhoeks’, wordt gelachen. De parkeerplaats naast de Hervormde kerk staan dan ook vol met auto’s die voorzien zijn van een fietsendrager. ‘We hebben zelfs een deelnemer die de hele route lopend aflegt’, zegt Geke Klein erbij. En waarom ook niet, veertig kilometer lopen ze met de Nijmeegse vierdaagse ook zo op een dag.

Aan de kinderen is uiteraard ook dit jaar weer gedacht ,met een best wel educatieve Kidsroute. Dat deze in trek is, blijkt wel uit het aantal van meer dan 250 kinderen. Ze leren van alles bij de in opbouw zijnde Meule van Wassens, van de gidsen van Natuurvereniging Zuidwolde bij het Schrapveen en bij boerderijcamping Achter ’t Koeienpad van Herman en Susan van Arragon.

Heel interessant vindt de jeugd ook de lunchlocatie in Dedemsvaart en daarin staan ze niet alleen: ook de deelnemers aan de normale route kijken hun ogen uit. Natuurlijk de drie kalkovens, maar ook de tot minitheater omgebouwd Gashouder, de oude scheepshelling met bijgebouwtjes, het turfschip Avontuur en het onderkomen van de Oudheidkamer Avereest.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen