Anneke Boekee organiseert weer Festival Zoet

Foto: Festival Zoet

Sleen/Zuidwolde – In acht jaar tijd heeft het Festival der Zoete Verleidingen een vaste plaats in de agenda van taartminnend Nederland gekregen. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 augustus is Sleen wederom the-place-to-be voor taartenbakkers en zoetekauwen. De organisatie is weer in handen van Anneke Boekee uit Zuidwolde.

Even leek het erop dat het Festival der Zoete Verleidingen Drenthe zou verlaten, omdat de boerderij waar het evenement vanaf 2012 plaatsvond was verkocht. Maar Jan en Ina Zwiers van de Sleenerhoeve hebben hun tuin in het centrum van Sleen beschikbaar gesteld. Een plek die zeker niet onderdoet voor de vorige locatie en ruim voldoende voor 90 gevarieerde stands.

Zoete wereld

Ook dit jaar mag Festival Zoet weer bekende namen uit de ‘zoete wereld’ begroeten. Rutger van den Broek, Nederlands beste Thuisbakker van 2013, geeft iedere dag een bakdemonstratie. De man die op de televisie alle kijkers betoverde met zijn bakkunsten, is een groot fan van dit festival. Maar ook patissier/chocolatier Kees Raat geeft een bakdemo. Hij laat op vrijdagmiddag zien hoe je de ultieme brownie bakt. Meesterpatissier Hidde de Brabander demonstreert op zaterdag en zo zijn er elke dag vier verschillende bakdemo’s.

De populariteit van Festival Zoet groeit nog steeds en dat merkt organisator Anneke Boekee van B-Event uit Zuidwolde aan alle kanten. ‘Mensen die vooraf tickets kopen vullen hun postcode in en daaraan zien we dat de bezoekers uit het hele land en zelfs België komen’. Ze ziet de stijgende belangstelling ook terug in de verkochte VIP-arrangementen. Dat zijn er liefst 300 en daarmee is het maximum bereikt. Deze mensen krijgen een speciale behandeling op hun dag naar keuze.

Dit jaar is er ook een taartenbakwedstrijd op zaterdagmiddag. “De taartpunten worden verkocht voor het goede doel. Dit jaar is dat De Opkikker, een organisatie die ervoor zorgt dat gezinnen met een ernstig ziek kind een fijn dagje uit kunnen’, aldus Boekee.

Desembrood

Bezoekers kunnen zich nog wel aanmelden voor verschillende workshops. Zo zijn er workshops desembrood bakken, servies decoreren, een theeglas etsen, dikke dames schilderen, bakken met thee, caramel maken, een barista workshop en nog veel meer creatieve bezigheden.

Kinderen komen in Sleen volop aan hun trekken. Er is een vrolijk draaimolentje, en er zijn volop kinderworkshops zoals een taartschilderij maken, sponstaartjes maken, cupcakes versieren en meer. De tuin is sfeervol gedecoreerd met serviesgoed dat in de bomen hangt, overal zijn fleurige terrasjes en gezellige live muziek.

Het Festival der Zoete Verleidingen wordt gehouden van vrijdag 2 t/m zondag 4 augustus van 10-18 uur) in de tuin van de Sleenerhoeve, Brink 20 in Sleen. De entree voor volwassenen is € 8,50 (inclusief kop koffie/thee);  kinderen van 4-12 jaar € 3,50 (inclusief limonade). Meer informatie: www.festivalzoet.nl.

Reacties