Fruit aanmelden voor Fruitpersdag kan alweer

Fruitpersdag.
Fruitpersdag.
Foto: Artizzl media

Fort – De Hoogstambrigade Zuidwolde e.o. houdt ook dit najaar weer de jaarlijkse fruitpersdag aan de Kleefegge in Fort.  Op 6 oktober van 10.00 tot 16.00 uur kan iedereen zien hoe appels en peren worden verwerkt tot sap, maar ook kennismaken met eerlijke en duurzame initiatieven.

Vanaf 10.00 uur kunnen bezoekers terecht op de markt om kennis te maken met allerlei duurzame producten en ideeën. Op de markt wordt tevens informatie gegeven over het werk en de activiteiten van de Hoogstambrigade.

Tussen 9.00 en 17.00 uur kunnen mensen appels of peren laten persen in de mobiele fruitpers. Wie hiervan gebruik wil maken, moet zich wel aanmelden en vooraf aangeven hoeveel kilo moet worden verwerkt. Dit is verplicht, want er is beperkt ruimte en vol = vol. Opgave kan vanaf 1 juni via de website www.fruitpersdag.nl Overrijp of rot fruit wordt niet geaccepteerd. Ook zijn er op die dag voor de kinderen activiteiten onder andere textiel verven, appelflapjes bakken , een springkussen .

Meer informatie over de Fruitpersdag is te verkrijgen via [email protected]. Het adres waar deze fruitpersdag wordt gehouden is bij Agra Service G. Lindenhols aan de Kleefegge 6a Zuidwolde en de toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen