Echtpaar Zomer in Kerkenveld viert diamanten feest

Bloemen van de burgemeester.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Kerkenveld – Voor Mans en Geesje Zomer is het vandaag een warme feestdag: zestig jaar geleden traden ze met elkaar in het huwelijk. ‘Het was toen net zo warm als vandaag’, herinnert de 85-jarige Mans zich nog maar al te goed. ’s Morgens kwam de burgemeester, ’s middags was er een receptie in dorpshuis De Alke in Alteveer.

Mans is afkomstig uit Kerkenveld, Geesje Moes woonde altijd in Diever en groeide daar ook op. Ze leerde elkaar pas echt goed kennen bij de kerk van Berghuizen, waar op pinkstermaandag 1957 een meeting van de kerk aan de gang was. Mans had Geesje al eerder gezien, toen hij in de regio op oefening was, maar vergat toen helemaal haar naam te vragen. Toeval bestaat niet, want hij kreeg een tweede kans in Berghuizen en greep die met beide handen aan.

Het huwelijk leidde tot  zes kinderen: vijf meiden en een jongen, die allemaal nog in de buurt wonen. Ze hebben verder dertien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen, plus eentje op komst. Mans en Geesje hebben altijd een boerenbedrijf gerund aan de Van Daatselaarstraat.

Geweldig uitzicht bij de familie Zomer.

Reacties