Workshops eetbare bloemen en proeverij in Dwingelderveld

Eetbare planten.
Foto: Pauline Joosten

Ruinen – Nieuwsgierig naar welke bloemen uit eigen tuin gegeten kunnen worden? Dan is de workshop ‘eetbare bloemen’ echt een aanrader. Op donderdag 1 en zaterdag 10 augustus laat Leah Groeneweg samen met Natuurmonumenten liefhebberse kennismaken met de eetbare wilde planten en bloemen uit de omgeving.

Hondsdraf, duizendblad en viooltjes kent iedereen wel, maar dat deze ook te eten zijn, is minder bekend. Ze worden gebruikt in salades als echte smaakmakers en gezonde groenten. Onder leiding van Leah van In Het Wilde Weg ontdekken deelnemers het eten uit de natuur.

‘We maken een korte wandeling rondom bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen en plukken wilde bloemen en kruiden. Daarna maken we een heerlijke kruiden en bloemenspread, wildplukpesto en een bloementhee’, aldus Groeneweg.

Op donderdag 1 augustus begint de workshop om 10.30 uur en zaterdag 10 augustus om 13.30 uur. De workshops zijn leuk voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders. Vooraf aanmelden is nodig en kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

Reacties