‘Andere’ Boerderijenfietstocht gaat richting Dedemsvaart

Vorig jaar ging het richting Hollandscheveld.
Foto: Artizzl media

Zuidwolde – De ‘Boerderijenfietstocht maar dan anders’ vindt dit jaar plaats op woensdag 31 juli vanuit Zuidwolde en viert richting Dedemsvaart en Balkbrug. Na een aantal jaren een mooie opkomst, hoopt de organisatie ook dit jaar een kleine 1.500 deelnemers te mogen verwelkomen. De start van de tocht is tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf zalencentrum Den Kaat in Zuidwolde, de dag kan hier begonnen worden met een kop koffie, thee of ranja.

De Boerderijenfietstocht is dankzij de werkgroep Boerderijenfietstocht Zuidwolde ‘maar dan anders’, inmiddels een begrip in de regio. Anders dan de naam doet vermoeden, is de fietstocht veel meer dan het bezoeken van boerenbedrijven. Behalve het prachtige (beekdal)landschap waar de route van ongeveer 42 kilometer doorheen voert, is er voor jong en oud van alles te beleven en de bekijken. Zo is er ook dit jaar een museum opgenomen in de route, namelijk het Landbouwmuseum Avereest. Voor alle deelnemers van de boerderijenfietstocht gratis toegankelijk. Hier wordt iedereen meegenomen in het boerenleven tot halverwege de twintigste eeuw.

Daarnaast kunnen deelnemers een bezoek brengen aan de biocentrale van de familie Brouwer in Balkbrug. Hier wordt in de hout gestookte verbrandingsinstallatie, stroom en stoom opgewekt. Hiermee is Balkbrug één van de groenste plaatsen van Nederland. De stoom wordt geleverd aan het nabij gelegen Friesland Campina en met de stroom kunnen veel huishoudens worden voorzien.

Kidsroute

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen meedoen met de speciale kidsroute van 25 kilometer. Een heuse molenaar neemt ze mee in het molenaarsvak en in museumboerderij de Wemme in Zuidwolde kunnen ze met een leerzame puzzeltocht hun kennis testen. De Natuurvereniging Zuidwolde neemt de kinderen mee op avontuur in de natuur. Ook wordt een boerderij bezocht. Voor meer informatie: www.boerderijenfietstocht.nl

Voor beide routes wordt de lunch aangeboden bij de Kalkovens in Dedemsvaart. Deze lunch is uiteraard bij de prijs van de fietstocht inbegrepen. De prijs is € 4,00 voor kinderen t/m 12 jaar en € 8,00 euro voor volwassenen.

Reacties