Molen Zuidwolde open tijdens Boerderijenfietstocht

Werk aan de kap.
Werk aan de kap.
Foto: Ben Veerbeek

Zuidwolde – De molen in Zuidwolde is een van de locaties waar deelnemers van de Boerderijenfietstocht op 31 juli langskomen. De bezoekers kunnen een rondleiding krijgen en de vorderingen van de restauratie die dit jaar plaatsvindt bekijken. De molen is tussen 09.00 en 16.00 uur te bezoeken.

De vrijwilligers van stichting De Meule van Wassens leiden de deelnemers van de fietstocht, en ook andere belangstellenden, graag rond in en rondom de molen. Er is een drankje en hapje te krijgen en Lobke Klein zorgt voor livemuziek. Met een enveloppenspel zijn bovendien leuke prijzen te winnen.

Restauratie

De voormalige poldermolen, in 1878 als korenmolen naar Zuidwolde verplaatst, is sinds april 2018 in handen van stichting De Meule van Wassens die de molen met diverse subsidies laat restaureren. Het is een omvangrijke restauratie, nodig om de vervallen molen weer compleet te herstellen en te laten draaien. De verwachting is dat er vanaf eind dit jaar weer graan gemalen kan worden. Het idee is bij de molen een verkooppunt van meel en andere streekproducten te realiseren. Het stichtingsbestuur onderzoekt of het een ‘zorgmolen’ kan worden. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen er dan onder begeleiding werkzaam zijn.

Voor meer informatie over de molen, de restauratie en manieren om te steunen: www.demeulevanwassens.nl

Lees ook Fotowedstrijd Meule van Wassens

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen