Taribush Kuna festival trekt 11.000 bezoekers

Druk op Kuna.
Druk op Kuna.
Foto: Eigen foto

Lheebroek – Donderdag tot en met zondag vond de elfde editie van het Taribush Kuna Festival plaats. Het was een overwegend zonnige editie. Afgelopen dagen wisten 11.000 bezoekers het festivalterrein op Kamp de Marke te vinden. Taribush Kuna is in 2008 begonnen als  een kleinschalig kunst en cultuur festival, maar is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in Drenthe en ver Lheebroek – daarbuiten. De organisatie kijkt positief terug. De sfeer was gemoedelijk, relaxt en intiem.

Met ruim 3.500 bezoekers op zondag, werd de laatste festivaldag druk bezocht. Op zaterdag vielen er enkele stevige regenbuien maar dat mocht de pret niet drukken. Het publiek beleefde een overwegend zonnige editie. Op zaterdagavond genoot het publiek van een spetterend optreden van De Stokers. Op zondagavond sloot de band De Baron het festival af op podium Supernova. Er volgde een groot applaus voor de organisatie en festivaldirecteuren Harrie en Marthijn werden ‘op handen’ gedragen richting de uitgang van het festivalterrein. We kijken terug op een geslaagde editie.

Kunstexpeditie 

Nieuw dit jaar is was de Kunstexpeditie met thema ‘Kado voor de Natuur’. Veel werken zijn geïnspireerd op de natuur, wat altijd een bijzonder samenspel met de omgeving oplevert. Kado voor de Natuur is een kunstexpeditie in de natuur van Nationaal Park Dwingelderveld. De kunstroute is twee kilometer lang en bestaat uit tien kunstwerken. De route voert je langs natuurweiden, heide en door bossen. Heb je de kunstwerken niet gezien tijdens het festival? De expeditie start vanaf Taribush Kamp de Marke en is publiek toegankelijk van 24 juli t/m 7 september 2019. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen