Het Veldboeket speelt musical en steunt dierenasiel

Donatie voor Dierenasiel Beilen.
Foto: Veldboeket

Veeningen – Groep 7/8 van obs Het Veldboeket heeft in november 2018 meegedaan aan de Kindergemeenteraad van de Wolden. Hiervoor moesten zij een voorstel indienen wat het algemeen belang moet dienen. Dit werd ook door vijf andere scholen gedaan.
De groep uit Veeningen bedacht om de musical ‘Help, we zijn het bruidspaar kwijt’ tweemaal op te voeren. ‘Natuurlijk zouden we dit ook doen op de afscheidsavond, maar deze avond was bedacht voor mensen van 60+ uit de dorpen Fort en Veeningen. Ook hadden we de mensen van De Berkenhof uit Fort uitgenodigd. Alle bezoekers konden op deze avond een vrijwillige bijdrage doneren, die ten goede kwam aan een goed doel’, aldus de schoolleiding.

Het voorstel van Het Veldboeket niet, maar er werd besloten de uitdaging toch aan te gaan. Flyers werden ontworpen en rondgebracht in de dorpen. Er waren meer dan veertig gasten. Zij hebben er, samen met de school voor gezorgd, dat het Dierenasiel in Beilen €113,40 heeft kunnen ontvangen. ‘Het Dierenasiel is hier enorm blij mee. Het geld zal gebruikt worden voor de nieuwbouw waarmee ze willen starten.’

Reacties