Fotoserie: Bakker Dekker doet zijn intrede in Ruinen

Ruinen – Bakker Dekker heeft vanavond zijn intrede gedaan in Ruinen. Tijdens de eerste woensdag van het Brinkfestijn kwam hij rond kwart voor zeven met een bakfiets vol vers brood om het publiek te trakteren op zijn (fantasie?)verhalen.

Na het succes met Zwedera van Ruinen (2017) en Wilde Wietse (2018) speelt nu een bakker de hoofdrol in het wekelijkse theater met vervolg voor de kerk. Bakker Dekker was in de jaren ‘50 een bekend gezicht in Ruinen. Iedere week komt Bakker Dekker op z’n bakfiets weer langs om de laatste verhalen te delen. Of het echte verhalen zijn of roddels, of dat Bakker Dekker (nog) niet beter weet – hij leeft immers nog in de jaren 50 en heeft nog niet de kennis van nu – intrigerend zijn ze zeker. Want wie weet nog hoe het zit met de schat van de Hunnigloobarg?

Die schat is het thema van de theaterreeks, die elke woensdag om 18.30 uur voor de Mariakerk wordt opgevoerd. Ook aanwezig de kinderen in historische kledij, die dit keer zakdoekje leggen speelden, en het Brinkkoor, dat het slotlied zingt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen