Vakantielezen in bibliotheek van de Wijk

Bibliotheek de Wijk.
Bibliotheek de Wijk.
Foto: Artizzl Media

De Wijk – Op 15 juli wordt het project ‘Vakantielezen in de bibliotheek’ in verschillende Drentse bibliotheken gelanceerd, in De Wolden doet alleen de Wijk mee. Tot 25 augustus kunnen kinderen elke week op reis gaan naar een nieuwe bestemming. Kinderen ontvangen bij het inschrijven een eigen paspoort. Hiermee kunnen zij naast het lezen van themaboeken ook deelnemen aan verschillende activiteiten.

Elke deelnemer ontvangt bij het inschrijven een eigen paspoort. In dit paspoort staan opdrachten die de deelnemer in de bibliotheek uit kan voeren. Voor elke goed uitgevoerde opdracht ontvangt de deelnemer een stempel. Voor het verzamelen van alle stempels van de week ligt er een beloning te wachten bij de balie.

Deelnemen

Potentiële deelnemers kunnen kijken op www.bibliothekendrenthe.nl/vakantielezen welke vestigingen deelnemen. In deze vestigingen kan men zich bij de balie inschrijven. Het doel van Vakantielezen in de bibliotheek is om kinderen door middel van thematische activiteiten naar de bibliotheek te krijgen. Door de collectie aan te sluiten op de thematische activiteiten, en deze ook in de activiteiten te verwerken beoogt dit project de leesvaardigheid van kinderen op een speelse en leuke manier te onderhouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen