Mirjam Pauwels wordt wethouder in Assen

Mirjam Pauwels zondag bij de opening van het EK.
Mirjam Pauwels zondag bij de opening van het EK.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – Mirjam Pauwels-Paauw ruilt haar functie van wethouder in De Wolden in voor die in de gemeente Assen. Dat maakt de VVD-afdeling in de Drentse  provinciehoofdstad vanmiddag bekend. De inwoonster van Ruinen volgt daar Roald Leemrijse op, die eerder dit voorjaar na een conflict met de fractie opstapte. Pauwels vertrekt bijna per direct, want ze wordt donderdag al in Assen geïnstalleerd.

Voor het college van B en W van De Wolden is het de tweede wethouder binnen negen maanden die vertrekt. Eerder al verkaste Jan ten Kate naar de gemeente Hardenberg. Mirjam Pauwels was zondagmiddag nog een van de eregasten tijdens de opening van het EK voor jonge springruiters in Veeningen.

Van Mirjam Pauwels was wel bekend dat ze meer ambities had dan haar jaren slijten in het politieke landschap van De Wolden. Ze stond ook op de kandidatenlijst voor de VVD bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer twee jaar geleden. Pauwels werd in april 2012 wethouder als opvolgster van de tussentijds vertrokken Liesbeth Koster-Sassen. Vorig jaar kreeg ze na de verkiezingen een portefeuille met meer uitdagingen. Eerder was ze zelfstandig ondernemer en kortstondig lid van Provinciale Staten in Drenthe.

Strubbelingen

In Assen wacht Pauwels een stevige uitdaging na alle strubbelingen met haar voorganger. De VVD in Assen heeft bij de procedure uitgesproken dat er een ‘ervaren wethouder van buiten’ aangesteld zou moeten worden en niet een lid van de eigen fractie. Die fractie bleek binnen een jaar het vertrouwen in de eigen wethouder Leemrijse kwijt te zijn. Leemrijse was nota bene zelf vier jaar fractievoorzitter geweest. Pauwels wordt trouwens al de tweede wethouder in Assen die tussentijds als vervanger binnen wordt gevlogen, eerder stapte GroenLinks-wethouder Gea Smith al op, omdat ze ongeschikt bleek voor haar functie.

De coalitie in Assen bestaat naast de VVD uit GroenLinks, de ChristenUnie en de lokale partij PLOP. Die gaven al aan dat er een bestuurder met ervaring benoemd moest worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen