Sport en Cultuur bij Museum De Wemme

Kinderwagenmuseum
Kinderwagenmuseum
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Wie van cultuur houdt en ook sportief is, kan zich melden bij De Wemme in Zuidwolde. Museum De Wemme organiseert samen met Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande en het Kinder- en Poppenwagenmuseum in Echten twee Culturele Fietsrondjes. Iedere donderdag in juli en augustus kunnen liefhebbers op de fiets vertrekken vanuit De Wemme aan de Burgemeester Tonckensstraat. Eerst wordt De Wemme bezocht en is er iets te drinken. Daarna op de fiets naar een van de andere musea. Ook daar weer een bezoek en iets te drinken. Tenslotte terug naar het beginpunt.

Vanaf 10.00 uur kan men bij De Wemme starten naar Nieuwlande. Deze route is 38 kilometer lang en gaat voornamelijk over mooie bospaden, langs water en door weilanden. In de buurt van De Duikelaar is nog een onderduikershol te bezoeken. De route is, behalve naar het onderduikershol, goed toegankelijk voor scootmobielen.

Vanaf 13.00 uur vindt de start naar Echten plaats. Dit rondje heeft een lengte van 25 kilometer en is ook erg afwisselend, maar is minder geschikt voor scootmobielen.

Sokken en sandalen

Museum De Wemme heeft naast de bijzondere collectie handkarren, dit jaar de tentoonstelling “Op Sokken & Sandalen – Laten We Wel Zijn”. In de tuin en de koffiekamer zijn beelden van Zjkln te bezichtigen. In De Duikelaar zijn “Nooit iemand de deur wijzen”, “Van Overgave en Verzet” en “Gezocht. Het verzet van Johannes en Marinus Post” te zien. Het Kinder- en Poppenwagenmuseum herbergt een mooie collectie kinder- en poppenwagens uit 1850, 1860, 1900 en de jaren 40, 50, 60 en 70 en verder nog veel meer over het eerste levensjaar van het kind.

Er kan ook gestart worden in Nieuwlande (vanaf 10.00 uur) of vanuit Echten (vanaf 13.00 uur). Kinderen van 6 t/m 12 jaar betalen € 3,50. Vanaf 13 jaar zijn de kosten € 8,00. Dit is inclusief toegang tot beide musea, twee keer koffie/thee/ranja, de route op papier en voor de kinderen een mooi aandenken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen