Duizenden Willeke Dost-flyers in Koekange verspreid

Foto: Eigen foto

Koekange – Duizenden flyers waarin aandacht voor de zaak Willeke Dost wordt gevraagd zijn vrijdagavond laat in Koekange en omgeving verspreid. Daar is een groep mensen verantwoordelijk voor die nog steeds van mening is dat Justitie meer moet doen om de zaak rond het verdwenen meisje Willeke Dost op te lossen.

Amateurspeurder Jan Huzen, zelf niet betrokken bij deze actie omdat hij zich van de politie afzijdig moet houden, is blij met de actie. Het is de tweede ludieke actie van een groep medestanders, enkele maanden geleden al koos een vliegtuigje het luchtruim met een sleep achter zich aan om de zaak Willeke Dost warm te houden. De flyers werden niet alleen in brievenbussen gedaan, maar ook her en der opgeplakt, zoals op lantaarnpalen.

Jan Huzen blijft nog steeds hoop houden dat Justitie alsnog toestemt om te graven op die ene plek achter de woonboerderij van de familie Mulders aan de Koekangerdwarsdijk, waar op radarbeelden een duidelijke verstoring is te zien. Het is de plek waar jaren geleden tijdens een zoek- en graaftocht van Justitie, vergeten is te graven. Het is ook de plek waar Jan Huzen, toen nog met Ab Bruintjes, in nachtelijke uren heeft gegraven. Daarbij stuitten ze op iets wat steeds ondefinieerbaar was, maar door slecht zicht en doordat de politie ter plekke kwam, moesten ze hun poging staken.

Slimmeriken

Vanuit Drenthe werden zelfs Amerikaanse radar-deskundigen ingeschakeld, die werkzaam zijn bij een speciale eenheid van de politie in de Verenigde Staten. Het resultaat van hun bevindingen is overhandigd aan de de Nederlandse politie, maar volgens Huzen is het vooral Justitie dat graven tegenhoudt. Huzen sprak eerder op Facebook al van de slimmeriken en de dommeriken. ‘De politie zijn de slimmeriken in dit verhaal. Die ziet ruimschoots in dat er gegraven moet worden om haar te vinden of deze plek uit te sluiten. De dommeriken zijn de mensen van de recherche, aangevuld met een Officier van Justitie. Die zien namelijk alleen maar problemen en begrijpen bitter weinig. e kunst is nu voor ons om van de dommeriken ook slimmeriken te maken.’

Lees ook Politie graaft niet meer naar Willeke Dost

Lees ook Zoekgroep Willeke Dost legt zwarte Piet bij Hoofdofficier

Reacties