Vies worden mag tijdens modderweek bij PlusKinderopvang

Modder!
Foto: Plus

Zuidwolde – Het is komende vrijdag landelijke Modderdag, maar bij PlusKinderopvang zijn de locaties er de hele week mee bezig. ‘‘ModderDag sluit aan bij onze visie, ieder kind heeft het recht te ontdekken en te beleven. Respect voor de natuur is één van onze kernwaardes. Tijdens de Modderweek maken de kinderen op een  laagdrempelige manier kennis met de aarde”, aldus Jolien van Veenendaal, Locatiecoördinator bij PlusKinderopvang.

Duizenden kinderen in heel Nederland ontdekken tijdens ModderDag weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is. Bij honderden kinderdagverblijven, BSO’s  peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land worden er moddertorens gemaakt en moddertaartjes gebakken en dat is ontzettend leuk! Want waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert.

‘Bij PlusKinderopvang zijn we hier volop mee bezig en dat niet alleen tijdens Modderdag. Het leuke is natuurlijk wel dat er deze week speciale aandacht voor is, lekker samen vies worden en ontdekken om vervolgens heerlijk af te spoelen met water. Geen probleem met dit mooie weer!’

Reacties