Marnick Pinxterhuis nu preses Dorpsbelangen Rune

Bestuur DB Rune.
Foto: DB Rune

Ruinen – Met een nieuw bestuurslid en een nieuwe voorzitter wil Dorpsbelangen Rune een volgende stap zetten voor Ruinen. Maar de zoektocht naar enthousiaste nieuwelingen is hiermee nog niet ten einde. Marnick Pinxterhuis is de nieuwe voorzitter.

Marjan Bralten verlaat na zes jaar en veel werk te hebben verzet het bestuur en draagt de voorzittershamer over aan Marnick Pinxterhuis (33). Naast een nieuwe voorzitter heeft dorpsbelangen in Sander Dekker (24) een nieuw, jong bestuurslid gevonden. Daar tegenover staat wel het vertrek van Wim Laarman, die (eveneens) na zes jaar de groep verlaat. De dorpsvereniging ziet graag nog meer enthousiaste inwonersansluiten.

‘Aangezien de meeste werkzaamheden achter de schermen plaatsvinden, is het moeilijk over het voetlicht te brengen wat we allemaal doen’, zegt Pinxterhuis als nieuwe voorzitter. ‘Het is in ieder geval meer dan alleen het organiseren van het ophalen van het oud papier.’

Ontwikkelingen

Maar wat doet DB Rune dan precies? ‘Vaak werkt het bestuur aan langlopende projecten, zoals de ontwikkelingen rond de overgang Gijsselte van de N375 en het bomenvervangingsproject in de woonwijk Geuzinge’, begint Pinxterhuis. ‘Andere projecten zijn de aanleg van de fietspaden naar Pesse en naar Echten en het met de gemeente meedenken over de evenementen in het kader van ’75 jaar vrijheid’, dat in 2020 zal plaatsvinden.

Ook voor de gezondheid van alle inwoners van Ruinen heeft de club aandacht. ‘Nadat we een aantal jaren geleden veel uren meegewerkt hebben het realiseren van ’t Neie Punt, ondersteunen we nu de plannen voor de Beweegtuin bij het dorpshuis. En we denken mee met de gemeente over het Inclusiebeleid. Dat gaat over de toegankelijkheid voor mindervaliden. Daarbij ondersteunen we het nieuwe project Positieve Gezondheid. In dit project wordt een poging gedaan zorgprofessionals en inwoners op een andere manier over gezondheid te laten nadenken.

Projecten

Niet alleen heeft dorpsbelangen directe betrokkenheid bij werkgroepen of ideeën die vanuit het dorp komen. Het heeft ook bij veel projecten aan de wieg gestaan, maar die nu volledig op zichzelf staan. Denk aan het zwembad in Ruinen, dat komende zomer als eerste zwembad in Nederland gratis zonnebrandcrème verstrekt. Maar ook aan speeltuinvereniging Ravotti Ruinen, of Duurzaam Ruinen. ‘Iets om trots op te zijn’, meent Pinxterhuis.

 

Extra handen

Het is een hele opsomming en nog niet compleet, denkt de voorzitter. ‘Maar het geeft mooi weer hoe breed de onderwerpen zijn waaraan gewerkt wordt, en dat het onderwerpen zijn die eigenlijk alle bewoners van Ruinen aangaan. Het is zeer belangrijk dat de meeste projecten samen met andere organisaties uit Ruinen worden opgepakt. Zonder die samenwerking zou er weinig bereikt worden.’

 

 

Wel zijn er kleine zorgen volgens Pinxterhuis. ‘Willen we alles kunnen oppakken, hebben we meer handen nodig. Daarbij maken die extra handen lichter werk en hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Als bestuurslid weet je echt wat er in je dorp gebeurt en welke nieuwe plannen er zijn vanuit de gemeente.’

Het huidige bestuur (zie foto) bestaat uit (v.l.n.r.) Ron Reitsma, Ina Leuninge, Emmy Pieterson, Marnick Pinxterhuis en Sander Dekker.

Interesse om eens een vergadering mee te komen proefdraaien of andere opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of surf naar de website van Dorpsbelangen: http://www.dbrune.nl.

 

Reacties