Linde viert een zonnig feest

Linde – Het dorpsfeest van Linde was een zonovergoten en kende vrijdag en zaterdag veel deelname. tegen de vijftig kinderen, ook uit plaatsen als Dedemsvaart en Zuidwolde, hadden zich aangemeld voor de kinderactiviteiten. Vijf teams met volwassenen streden tegen elkaar in de zeskamp en dat gebeurde met veel plezier.

Het begon vrijdagavond allemaal al met de playbackshow. Zes kinderen durfden het aan op het podium en allemaal waren ze winnaar. ‘deelnemen is voort de gezelligheid en plezier’, zo let Hanke Ehlers namens het Kinderteam weten. ‘Dus iedereen was een winnaar.’ Zelf maakte ze deel uit van het zeskampteam De Driftkikkers en dat won de zeskamp-playbackshow, waar het wél ging om de punten.

Zaterdagmorgen werd begonnen met de kinderactiviteiten, waarbij onder meer een spekgladde hindernisbaan was geplaatst, waar de jeugd vooraf al lekker aan het glibberen was met dank aan groene zeep. Hier werd een soort softbalspel gespeeld met vier honken, in de vorm van kleine badjes. De kinderen hadden het enorm naar de zin en waren na afloop ook erg blij met de patat en knakworst. Daarna was het tijd voor de vijf teams, met onder andere ringsteken, stormbaan, stoelendans, letterspel en een theorieronde (’s avonds in het dorpshuis).

Reacties