Noodkreet Olde Karke: losse verhuur gestopt

Activiteiten in Olde Karke.
Activiteiten in Olde Karke.
Foto: www.keivaneendorp.nl

Echten – Het bestuur van stichting d’Olde Karke slaakt een noodkreet: er wordt naarstig gezocht naar vers bloed, omdat een aantal trouwe vrijwilligers van het eerste uur aangegeven heeft te stoppen. Zo wil sleutelbeheerder Anouk Benning het stokje graag aan een opvolger overdragen en wordt een schoonmaakteam gezocht. Een en ander heeft ertoe geleid dat de losse verhuur van d’Olde Karke tijdelijk is stopgezet.

Bestuurslid Tineke Bouwmeester is genoodzaakt om ermee te stoppen vanwege haar drukke werkzaamheden elders. ‘Wij zijn hen zeer dankbaar voor het werk wat ze hebben gedaan en we hebben er allemaal van genoten hoe ze dat deden. Maar het stokje moet wel overgedragen kunnen worden en zoals het er nu uitziet valt het op de grond’, laat het bestuur dreigend weten.

Gezamenlijke inspanning

Het bestuur is al langere tijd bezig om bestuursleden en vrijwilligers te zoeken. ‘Mensen die een bijdrage willen leveren aan het in stand houden van ons dorpshuis. Toen het kerkje dreigde te verdwijnen vonden we het met z’n allen heel belangrijk dat het bewaard zou blijven voor het dorp. Uiteindelijk is dat gelukt in de vorm van het dorpshuis. Het in stand houden van het dorpshuis gaat helaas niet vanzelf, het vergt een gezamenlijke inspanning.’

De opvolger van Anouk Benning heeft als taak ervoor te zorgen dat de kerk open (en in de winter warm) is als er huurders komen en na afloop weer gesloten wordt. Tevens afrekenen met huurders, telefoontjes aannemen, en als wasmachine fungeren voor de handdoeken, theedoeken en vaatdoekjes. Ofschoon het vrijwilligerswerk is, staat er wel een onkostenvergoeding van € 240,- per jaar tegenover voor telefoongebruik én wassen.

Schoonmaakster

De schoonmaakster heeft haar taken ook neergelegd in verband met drukke werkzaamheden. Om dit gat op te vullen, zoekt het bestuur naar een team van vrijwilligers om van tijd tot tijd het dorpshuis schoon te maken. Op dit moment maakt het bestuur zelf schoon. ‘We hebben gemerkt dat je met twee mensen ruim een uur nodig hebt voor puntje het schoonmaakwerk. Met z’n tweeën is leuker, gezelliger.’

Het liefst zien we dat een aantal mensen in het dorp zich hiervoor aanmeldt. Daardoor kan de persoonlijke belasting binnen de perken blijven en nemen we gezamenlijk als dorp verantwoordelijkheid voor het openhouden van het dorpshuis.

Dat de losse verhuur is stopgezet, betekent dat geen éénmalige nieuwe huurders worden aangenomen. Al gereserveerde verhuringen worden gewoon afgewerkt. Verenigingen en clubs uit het dorp en iedereen die regelmatig huurt, kunnen gewoon de zalen blijven gebruiken.

Mensen die willen helpen, kunnen contact opnemen met Henk Baas, telefoon 06-22381156, mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen