Fotoserie: Feest in Ansen van regen en wind naar zonovergoten

Ansen – Wat een contrastrijk weekend voor de VVVo Ansen: zaterdag regen en wind, zondag zonovergoten. De organisatie van het dorpsfeest had vooraf al besloten de zeskamponderdelen van dag te wisselen. Zo konden de wateronderdelen zondag in de zon en met mooie temperaturen worden afgewerkt en gingen de spellen uit de oude doos naar de zaterdag, maar wel in de feesttent.

De VVVo organiseerde het 85e dorpsfeest en plakte er vandaag vanwege het jubileum een extra (pinkster)dag aan vast. Dat werd met een brunch voor leden en Luuks Nijsingh gevierd, de zeskamp was echter de hoofdmaaltijd. Met liefst tien deelnemende teams, waaronder twee nieuwe met de jonge garde van Ansen, werd het een spannend en zaterdag zelfs hilarische strijd.

De playbackshow van zaterdagavond werd glorieus gewonnen door het nieuwe team Keet AC, voor de andere jeugdige debutanten van het Veurlaand. In de jury zaten muziekman Albert Smit, predikant Georg Naber en Carolien Zigterman van de snackwagen van Jan Busscher. Ze genoten volop, zo bleek ook uit het relaas van de dominee op Facebook. De jury kreeg onder meer een baal stro naar zich toe geworpen, geheel passend bij de muziek van Normaal.

Reacties