ANWB Fonds krijgt geen projectaanvragen uit Drenthe

Foto: ANWB

Zuidwolde – Het ANWB Fonds kan nog aanvragen voor de financiering van projecten gebruiken van stichtingen en verenigingen uit de provincie Drenthe. De ANWB geeft dit jaar € 10.000 aan het meest inspirerende project uit iedere provincie. Vanuit veel provincies stromen de aanvragen binnen, maar vanuit Drenthe nog niet. Maandag 17 juni loopt de inschrijftermijn af.

De ANWB, met bijna 4,5 miljoen leden Nederlands grootste vereniging, helpt met de actie kleinere verenigingen en stichtingen met een financiële bijdrage. Uit vooral Friesland, Noord-Brabant, Gelderland en Zuid-Holland komen de aanvragen binnen. Maar uit Drenthe kwam tot dusver slechts een enkele indiener.

Ellertsveld

Vorig jaar bestond de ANWB 135 jaar en vanwege dat jubileum deelde het ANWB Fonds toen € 135.000 uit aan goede doelen-projecten verspreid over heel Nederland. Stichting Vrienden van Het Ellertsveld was destijds één van de winnaars in Drenthe. Toen waren er twee tot drie winnaars voor iedere provincie, waardoor er gemiddeld maximaal € 5.000 werd uitgereikt.

Dit jaar is besloten voor een andere aanpak: het winnende project krijgt alles, dus het gehele bedrag dat er per provincie beschikbaar is. Er kunnen voor deze campagne aanvragen van € 10.000 worden gedaan. De aanvragen moeten wel gaan over vrije tijd, mobiliteit, verkeersveiligheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanleg van een veilige route naar een basisschool, de ontwikkeling van een motorzijspan voor rolstoelen of de aanleg van zonnepanelen op een rotonde.

Nadat de inschrijving is gesloten kan iedereen in Nederland via de website van de ANWB stemmen op wat volgens hen het meest inspirerende project is. Dan blijft er een top drie per provincie over. Hieruit wordt eind oktober door de ANWB Adviescommissie een project in iedere provincie gekozen.

Maatschappelijke initiatiefnemers uit Drenthe kunnen tot 17 juni 2019 hun voorstel voor een project indienen via anwb.nl/sameninactie.

De ANWB helpt Nederland op weg. Niet alleen langs de kant van de weg, maar ook met maatschappelijke programma’s die bijdragen aan een mooier, veiliger, duurzamer Nederland voor iedereen. Het ANWB Fonds geeft verenigingen en organisaties die zich inzetten voor de maatschappij een steun in de rug door een financiële bijdrage te leveren

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen