Ruinerwold haalt uit, Wacker is klaar

Ruinerwold – Waar voor de voetballers van Wacker uit de Wijk vanmiddag de promotiestrijd eindigde, gaf Ruinerwold thuis goed gas tegen vierdeklasser vv PJC uit Nieuwe Pekela. Ruinerwold won met 6-0 en speelt volgende weke verder voor lijfsbehoud in de derde klasse. Wacker verloor thuis met 2-1 van Nieuweschoot en blijft vierdeklasser.

De spekbraanders begonnen direct sterk via een doelpunt van Sem Hogenhorst, na de 2-0 in de 17e minuut maakte Marnix Brand er tien minuten klater zelfs 3-0 van. In de tweede helft werd de marge verdubbeld door treffers van Jacco Huisman (2x) en Bert de Boer. Ruinerwoild treft volgende week Musselkanaal op neutraal terrein. Bij winst blijft Ruinerwold derdeklasser, bij verlies volgt een nieuwe halve finale tegen een nu nog onbekende tegenstander.

Voor de mannen van Wacker viel de guillotine pas in de 93e minuut. in een spannend duel waren de ploegen goed tegen elkaar opgewassen. Nieuweschoot kwam na een klein half uur op voorsprong, vijf minuten later zorgde Rob van Luin voor de gelijkmaker. Pas ver in blessuretijd viel de 1-2 en dat betekende einde seizoen voor Wacker.