Nog geen 20% Drentse daken heeft zonnepanelen

zonnepanelen
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Nog geen een vijfde deel van alle daken van woningen in de provincie Drenthe is voorzien van een zonnepanelen. Dat terwijl de kosten van de aanschaf almaar goedkoper worden. Ook de investering op zonnepanelen verdient zich steeds sneller terug. En het is ook nog eens beter voor het klimaat.

Dat veel mensen met vragen zitten over zonnepanelen is merkbaar en daar wil het Drents Energieloket wat aan doen. Daarom is het Drents Energieloket met een campagne begonnen om de huizenbezitter in Drenthe nog meer bewust te maken van de voordelen van zonnepanelen en om te helpen bij vragen. Zoals: waar moet je aan denken bij de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler? Is je dak geschikt of moet je eerst nog aan de slag met dakisolatie? En welke regelingen zijn er om de aanschaf te financieren? Het Drents Energieloket geeft antwoord op die vragen in de campagne Zon zoekt Drent. De campagne is te zien via diverse kanalen zoals social media, online en lokale media.

Ligging

Voor zonnepanelen is de ligging van je dak belangrijk. Maar niet elk huis hoeft daarvoor richting het zuiden te staan. Hoe weet je of die van jou geschikt is? Vul de zonnekaart in en check of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Op www.drentsenergieloket.nl/zon-zoekt-drent ontdek je hoeveel verdient met zonnepanelen.

Is jouw dak nou niet geschikt? Dan is opwekken via een zonnedak van een lokaal postcoderoos initiatief een mogelijkheid. Informeer naar de mogelijkheden bij het Drents Energieloket.

Zonnepanelen verdienen hun investering terug in zo’n 7 tot 8 jaar. Wil je weten wat jouw terugverdientijd is? Met de advies-op-maat tool van Milieu Centraal weet je na het invullen van een paar vragen wat er in jouw situatie kan, aan welke investering je moet denken en je ziet meteen hoeveel je zult besparen op je elektriciteitsrekening. Ga naar www.drentsenergieloket.nl/zon-zoekt-drent en doe de zonnepanelencheck.

Waar op letten

Heb je een vraag over zonne-energie op jouw dak? Of wil je meer weten over wat kosten zonnepanelen en wat leveren ze op? En waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf? Met deze vragen kun je terecht bij het Drents Energieloket, ga naar www.drentsenergieloket.nl of bel op maandag- en donderdagmiddag van 13.30-17.00 uur en dinsdag- en vrijdagochtend van 9.00-12.00 uur naar de lokettelefoon 085 – 792 01 58 (lokaal tarief).

Het Drents Energieloket is een samenwerking tussen onder meer de 12 Drentse gemeenten, de provincie Drenthe en de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Het Drents Energieloket geeft onafhankelijk en kosteloos advies aan Drentse woningeigenaren.

 

Reacties