Albila Maftoon heeft het beste ondernemersplan

De vijf studenten Albila Maftoon, Demi Vos, Nairie Keworkian, Kor van de Geest, Michelle Buntjer .
Foto: Alfa College

Hoogeveen – Vijf derdejaarsstudenten van het Alfa-college in Hoogeveen presenteerden dinsdag 21 mei hun ondernemersplannen aan een deskundige jury. Studente Albila Maftoon won met haar ondernemingsplan FarahElegance een cheque van €100,-.

Als onderdeel van het examen stellen studenten Business Retail, Business Fashion, Business Culinair, Allround Kapper en Allround Schoonheidsspecialist van het Alfa-college jaarlijks een ondernemersplan op. De beste vijf mochten zich bij de Rabobank aan een deskundige jury en medestudenten presenteren. De thema’s van de presentaties waren uiteenlopend: Multicultureel kapsalon, belevingstuin voor minder-validen, een coffeebar, positiekledingwinkel en een schoonheidssalon.

De jury was erg positief over het hoge niveau van de plannen en de presentaties die dit jaar werden gegeven. Eerst mochten de aanwezige studenten van het Alfa-college hun stem geven. Zij gaven de voorkeur aan het plan van een belevingstuin van Kor van de Geest. De jury kreeg het eindoordeel: zij oordeelde unaniem dat het plan van AlbilaMaftoon het meest haalbaar is.

Farah Elegance

Albila Maftoon richt zich met Farah Elegance als kapsalon op de multi-culturele samenleving in Rijswijk. Ze kiest voor die stad, omdat daar haar gekozen doelgroep groot is. Er zijn daarnaast weinig concurrenten die diverse haarstijlen kunnen aanbieden, zoals Afro-kapsels, Aziatische stijlen en Europees. Albila kan dat wel en bovendien kan zij opleidingen verzorgen aan personeel, die nog niet beschikken over al die vaardigheden. Vooral haar enthousiasme en overtuiging dat dit kan slagen en de geestdrift die zij liet zien in haar presentatie bleek doorslaggevend voor de jury.

Voor het twaalfde jaar op rij werkt het Alfa-college samen met de Rabobank om de ondernemersplannen door deskundigen te laten beoordelen en tips te ontvangen. De voorselectie werd al op het Alfa-college gedaan. Vijf studenten kregen op 21 mei bij de Rabobank in Hoogeveen de kans om voor medestudenten, docenten en een deskundige jury hun plannen te presenteren. Ondernemer Gert Kalteren, accountmanager Rabobank Ralph de Jonge en docent Gerben van der Meulen vormden de jury. Zij luisterden aandachtig en stelden een aantal kritische vragen.

De Rabobank vindt het belangrijk om starters zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt en het stimuleren van ondernemen is een belangrijke pijler voor zowel het Alfa-college als de Rabobank.

 

Reacties

article
24735
Albila Maftoon heeft het beste ondernemersplan
Hoogeveen – Vijf derdejaarsstudenten van het Alfa-college in Hoogeveen presenteerden dinsdag 21 mei hun ondernemersplannen
https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws/24735/albila-maftoon-heeft-het-beste-ondernemersplan/
2019-05-25T13:48:27+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/05/24084854/Alfa-College.jpg
alfa-college, rabobank het drentse land
Nieuws, Regio De Wolden