Theatertour Dikke Reint terug in het Reestdal

Dikke Reint peinst
Foto: Artizzl Media

De Wijk – Na de succesvolle voorstellingen van vorig jaar, keert het theaterspektakel Dikke Reint ook deze zomer terug naar het Reestdal. Het publiek rijdt mee in een tractor met huifwagen van locatie naar locatie. Op de locaties en op de wagen wordt een stuk opgevoerd en zo krijgt de toeschouwer het een en ander mee van de historie en de natuur. Onderweg is er een koffiepauze in café restaurant het Vergulde Ros op Halfweg. De animo is weer groot vertelt Ria Westerhuis. ‘Veel voorstellingen zijn alweer bijna uitverkocht’.

Naast de oude bekenden als Ken Besuijen als de baron, Joop Postenhoven als Alfred de Doodgraver en Ria Westerhuis als bovenmeid Aly, een rol die ze deelt met Thea van de Wetering. zijn er ook nieuwe spelers dit jaar. Jan Linde speelt knecht Jans Mennink. En Gerda Porsul is te zien  in de rol van Trijntje Stokvis.  Het verhaal gaat over de excentrieke Reint Hendrik Baron de Vos van Steenwijk, die van paarden en uitbundig feestvieren houdt.

Dorpsfeest

Tijdens het Wijker Dorpsfeest ontmoet hij Trijntje Stokvis in een stille kroeg. Er wordt die avond flink gedronken. De volgende dag herinneren beiden zich weinig meer. Is er een huwelijksaanzoek geweest of wordt er een spelletje gespeeld? Op deze vraag krijgt de toeschouwer uiteindelijk antwoord na een reis per huifkar. Het stuk is gebaseerd op daadwerkelijke feiten en wetenswaardigheden en wordt op humoristische wijze gebracht door een aantal enthousiaste amateurspelers uit de omgeving.

Vertrekpunt

Het vertrekpunt is in hartje de Wijk, bij de molen. Adres: Dorpsstraat 65a in De Wijk. In de omgeving is ruime en gratis parkeermogelijkheid.  De kar komt voorrijden en vertrekt precies op tijd. Neem het dus niet te krap! Uw plaatsbewijs komt in de vorm van een op uw naam gestelde email. U kunt die afgedrukt meenemen of op uw telefoon laten zien. In de geveerde wagen zit u droog en comfortabel. Een kussentje kan prettig zijn op de houten banken. Op de locaties stapt u uit en in. Neem een trui mee en/of een regenjas, een flesje water als het warm is.

In- en uitstappen lastig? Rollator of rolstoel? Geen probleem! De wagen beschikt over een liftinstallatie die u kunt gebruiken. Komt u in een rolstoel, meld dat dan bij uw boekingsaanvraag. Toilet? In de Wijk is diverse horeca met sanitaire voorzieningen. Op 2/3 van de rit leggen we aan bij café het Vergulde Ros. Enkele dagen voor uw avontuur met Dikke Reint ontvangt u nog een email waarin bovenstaande punten nader worden toegelicht.

Speeldata en arrangementen zomer 2019:

Vrijdag 28 juni 19:00 uur: Avondvoorstelling

Zaterdag 29 juni 19:00 uur: Avondvoorstelling

Vrijdag 12 juli 19:00: Avondvoorstelling

Zaterdag 13 juli 14:00 uur: Middagvoorstelling

Vrijdag 19 juli 19:00 uur: Avondvoorstelling

Zaterdag 20 juli 14:00 uur: Middagvoorstelling

Vrijdag 23 augustus 19:30 uur: By night

Zaterdag 24 augustus 19:30 uur: By night

Vrijdag 30 augustus 19:30 uur: By night

Zaterdag 31 augustus 14:00 uur: Middagvoorstelling

Kosten middag- en normale avondvoorstelling: € 19,50. Duur 2:45 uur. Inclusief koffie of thee tijdens de pauzestop in het Vergulde Ros

Kosten By Night-voorstelling: € 34,50. Duur 3:30 uur. Inclusief koffie op een mooie plek in het bos; bier, wijn of fris in het Vergulde Ros, vergezeld van hartige hapjes; feestelijke afsluiting, meeklinken met de baron op de goede afloop; feeërieke verlichting bij diverse speellocaties.

Reacties

article
24724
Theatertour Dikke Reint terug in het Reestdal
De Wijk – Na de succesvolle voorstellingen van vorig jaar, keert het theaterspektakel Dikke Reint
https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws/24724/theatertour-dikke-reint-terug-in-het-reestdal/
2019-05-25T08:15:07+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/03/26205815/pn25062014-Dikke-Reint7.jpg
Dikke Reint, ria westerhuis, theatertour
Cultuur, Nieuws