Kunstzinnige Instawalk in het Spaarbankbos

Werk van Jerry Bisschop.
Foto: K&C

Hoogeveen – In het Spaarbankbos in Hoogeveen zijn vanaf 1 juni twintig kunstwerken van twintig kunstenaars uit Noord-Nederland te zien. Op zaterdag 22 juni wordt langs de kunstroute met de naam Buitenlucht een Instawalk gehouden. Beginnende en gevorderde fotografen op Instagram kunnen met fotocamera of smartphone, onder begeleiding van fotograaf en beeldend kunstenaar Sake Elzinga, foto’s maken die vervolgens op Instagram worden gedeeld onder de hashtag Buitenlucht.

Er worden, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, één of twee wandelingen georganiseerd. De eerste van 10.00 tot 12.00 uur, de tweede van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis. Zowel beginnende fotografen als gevorderde fotografen zijn welkom, uiteraard is een Instagramaccount een vereiste. Bij teveel aanmeldingen wordt een selectie gemaakt van mensen die al langere tijd op Instagram actief zijn en zij die pas beginnen. Belangstellenden kunnen zich tot 10 juni aanmelden via www.kunstencultuur.nl

Instawalk

Instawalks worden wereldwijd georganiseerd. Ook in Nederland vinden er steeds meer fotowandelingen plaats. Instawalks zorgen voor beweging, ontmoetingen, creatie en vermaak. Het Drentse Landschap en Stichting Kunst & Cultuur organiseren gezamenlijk de Instawalk in het Spaarbankbos waar natuur en kunst een mooie symbiose vormen. Het kunstenaarsproject Buitenlucht is een initiatief van de Hoogeveense kunstenaars Sejo Slingenberg en Jerry Bisschop en laat een grote verscheidenheid aan kunstwerken in de openbare ruimte zien.

Werk van Sejo Slingenberg

Talentontwikkeling

Voorafgaand aan de wandeling krijgen de deelnemers een korte toelichting op het natuurgebied en de kunstwerken. Daarna kunnen ze langs de kunstroute van twee kilometer creatief aan de slag met fotografie. Fotograaf Sake Elzinga geeft tijdens de wandeling tips en adviezen voor het maken van mooie foto’s.

Over Sake Elzinga

Fotograaf Sake Elzinga heeft de afgelopen jaren honderden foto’s gemaakt van actuele politiek, sport en kunst en cultuur. Hij is fotograaf voor NRC Handelsblad en ontving verschillende fotoprijzen, waaronder de tweede prijs sport van World Press (1990), diverse prijzen in verschillende categorieën van de Zilveren Camera en in 1996 de Fuji Award, een hoge onderscheiding in de fotowereld.

Reacties

article
24706
Kunstzinnige Instawalk in het Spaarbankbos
Hoogeveen – In het Spaarbankbos in Hoogeveen zijn vanaf 1 juni twintig kunstwerken van twintig
https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws/24706/kunstzinnige-instawalk-in-het-spaarbankbos/
2019-05-24T09:13:23+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/05/22111505/Jerry_Bisschop.jpg
instawalk, sake elzinga, spaarbankbos
Nieuws