Inwoners Drenthe  gebruiken vakantiegeld vooral voor vakantie

Vakantie.
Foto: Artizzl media
Zuidwolde – Terwijl de meeste Nederlanders het vakantiegeld niet voor een vakantie gebruiken, betalen inwoners van Drenthe wel vaker dan gemiddeld Nederland de vakantie van dit ‘extraatje’. Zij boeken ook later dan de rest van Nederland hun vakantie. Een op de vijf wacht met het vastleggen van een vakantie in het buitenland door de mooie Nederlandse zomer van afgelopen jaar. Dat blijkt uit recent onderzoek van Zoover uitgevoerd door NBTC NIPO Research onder meer dan 8.000 respondenten.
NBTC NIPO Research onderzocht in opdracht van reviewplatform Zoover wat Nederlanders doen met hun vakantiegeld. Slechts 37 procent van de Nederlanders gebruikt het vakantiegeld daadwerkelijk om er even tussenuit te gaan. In Drenthe gebeurt dit het meest: daar betaalt 45 procent van de ondervraagden zijn vakantie van het vakantiegeld, tegenover 42 procent die er wat anders mee doet. 13 procent ontvangt geen vakantiegeld. Waar de Drenten hun vakantiegeld verder aan uitgeven? Bijna de helft (49%) spaart of belegt het geld en 13 procent neemt het mee in de dagelijkse uitgaven.
Vergeleken met de rest van Nederland boeken Drenten dit jaar laat hun vakantie naar het buitenland. Een op de vijf zegt te wachten omdat zij liever in Nederland blijven als het net zulk mooi weer wordt als afgelopen zomer.  Nederlanders geven op vakantie het liefst geld uit aan lekker eten en drinken. Drenten vinden uitstapjes echter belangrijker. Zij kiezen er in vergelijking met andere landgenoten het vaakst voor om hun geld uit te geven aan uitstapjes op vakantie (41% t.o.v. 31% gemiddeld in Nederland).

Reacties

article
24690
Inwoners Drenthe  gebruiken vakantiegeld vooral voor vakantie
Zuidwolde – Terwijl de meeste Nederlanders het vakantiegeld niet voor een vakantie gebruiken, betalen inwoners van
https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws/24690/inwoners-drenthe-gebruiken-vakantiegeld-vooral-voor-vakantie/
2019-05-22T09:10:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/05/22085016/Corfu-vakantie.jpg
Drenthe, vakantie, vakantiegeld
Drenthe, Nieuws